Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пануватиме військова ідеологія

Влада КНДР переглянула конституцію, щоб забезпечити ще більше повноважень лідеру Кім Чен Іру, відмовитися від комунізму і зміцнити військову ідеологію. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням південнокорейське міністерство об’єднання. Нова конституція виключає будь-який ризик неоднозначного тлумачення владних повноважень голови Національної оборонної комісії.

«Голова — головнокомандувач всіх військ і керує всією країною», — йдеться у конституції, яка набула чинності у квітні, але тільки зараз була опублікована урядом Південної Кореї. Тепер голова є «верховним лідером» країни.

У попередній конституції 1998 йшлося, що голова просто здійснює нагляд за державними питаннями, передає Korres­pondent.net.

Міністерство об’єднання також повідомило, що в новій конституції немає жодної згадки про комунізм — ідеологію, яка панувала при батьку нинішнього лідера Кім Ір Сена. Замість цього часто згадується політика, яка ставить на перше місце військовий розвиток, який є чільним принципом Кіма-молодшого.

Південнокорейські ЗМІ процитували представника КНДР, який сказав, що такі зміни були внесені, оскільки Північна Корея усвідомила, що ідеї комунізму «складно втілити».

У нову конституцію також додані запевнення в дотриманні прав людини.

Зазначимо, що останнім часом ширяться чутки про поганий стан здоров’я Кім Чен Іра. Подейкують, навіть, що він незабаром помре. Так, експерт з Північної Кореї, співробітник япон­ського університету «Васеда» Тосиміцу Сігемурі повідомив: «Йому залишилося небагато, за даними з моїх джерел, лікарі вважають, що він не доживе до кінця року». Професор додав, посилаючись на неназваних членів великої родини Кім Чен Іра, що він може невдовзі померти.

За його словами, ознак боротьби за владу в Північній Кореї не спостерігається, хоча з’явилися припущення, що Кім Чен Ун, молодший син Кім Чен Іра, якого вже давно вважають його можливим наступником, тепер уже навряд чи займе його місце. Деякі японські експерти стверджують, що в цьому питанні вплив має Китай, і він не бажає бачити на вищому посту в КНДР Кім Чен Уна.

Тим часом, в Північній Кореї заперечують, що «дорогому керівникові» Кім Чен Іру погано. Їм схильні вірити фахівці з американо-північнокорейських відносин.

Варто зазначити, що американські спецслужби знайшли іншого наступника лідерові КНДР. На думку США, новим главою Північної Кореї мав стати двоюрідний брат Кім Чен Іра — Чан Сон Тек.

Раніше повідомлялось, що КНДР планує закупити дороге медичне устаткування для лікування першої особи держави Кім Чен Іра.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com