Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знайшли причину заторів

У ході досліджень, проведених за ініціативою лондонської влади, за останні пару років, на одній з найжвавіших центральних вулиць британської столиці, Кенсингтон-хай-стріт, були відключені всі світлофори.

Результат не змусив себе довго чекати: мало того що пробок стало значно менше, так ще й аварійність в районі впала на 44%. Чиновники, втішені першими результатами, збираються провести тотальну ліквідацію світлофорів, причому не в порядку експерименту і не на одній-двох вулицях, а у всьому центрі мегаполісу. Мимоволі згадується досвід невеликого містечка Драхтен на півночі Голандії, де ця ідея була реалізована раніше повною мірою, завдяки чому кількість ДТП суттєво зменшилася. Правда, судячи з підсумків, до яких привели такі заходи в Європі, безсвітлофорний рух ефективний тільки в маленьких містах. До речі, найперший в світі світлофор, винайдений фахівцем із залізничних семафорів Джоном Найтом, був встановлений якраз в Лондоні перед будівлею британського парламенту 10 грудня 1868 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com