Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Соя м’ясо не замінить

М'ясо — другий після материнського молока продукт, під який ідеально «підстроєний» наш організм. Амінокислотний склад білка м'яса, молока, яєць ближче до амінокислотного складу органів і тканин людини.

Без цих амінокислот життєдіяльність людського організму неможлива, як неможлива вона і без білка, адже з нього на 1/4 складається тіло людини.

Причому «запасати» ці речовини про запас наш організм не здатний. Саме тому організм людини потребує постійної доставки білкової їжі.

Вчені довели, що виключення білків з їжі навіть на короткий термін призводить до серйозних порушень і до необоротних патологічних явищ.

При недостатньому надходженні білків з їжею організм активує свої резерви: розпадаються білки різних органів і тканин з утворенням вільних амінокислот.

Суперечки дієтологів про те, щоб замінити тваринний білок рослинним, практично вщухли: всі дослідження підтвердили правильність теорії збалансованого харчування: організму потрібні в рівній мірі білки як рослинні, так і тваринні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com