Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мільярдні борги за газ

Борг теплопостачальників перед НАК «Нафтогазом» за спожитий протягом минулого опалювального сезону газ становить майже 3 мільярди гривень.

Про це йдеться у прес-релізі НАКу.

За інформацією прес-служби, чимало теплопостачальників не спромоглися провести розрахунки за спожитий з 1 жовтня 2008 року газ та укласти договори на постачання газу у новому опалювальному сезоні.

«Їхня заборгованість перед компанією за спожитий протягом опалювального сезону 2008-2009 рр. природний газ становить понад 2,748 млрд. грн. (рівень оплати — 67%)», — сказано у повідомленні.

Окрім того, понад 774 млн. грн. складає борг перед компанією за 2008-2009 рр. АЕК «Київенерго» (рівень оплати — 57%).

Серед найбільших боржників — підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Одеської областей, а також Києва.

«Низький рівень розрахунків підприємств теплокомуненерго... ускладнює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 рр., укладання ними договорів щодо закупівлі природного газу», — заявляють у НАК.

ДК «Газ України» звертає увагу на небажання окремих керівників під­приємств ТКЕ вирішувати питання щодо погашення заборгованості за газ.

«Це в свою чергу значно ускладнює початок опалювального сезону в низці регіонів. Компанія вимагає також від керівників підприємств ТКЕ якомога пришвидшити проведення розрахунків за природний газ», — сказано у повідомленні.

У НАК підкреслюють, що повні розрахунки за газ є неодмінною умовою укладання договорів на постачання газу протягом опалювального сезону 2009-2010 рр. і виділення планових обсягів газу.

 

 

УП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com