Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Арешт, як порятунок

У порту Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) арештоване через борги перед екіпажем судно «Магдалена» під прапором Антігуа і Барбуда. Екіпаж судна складається з дев’яти росіян, чотирьох філіппінців, двох українців і одного естонця, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив інспектор Міжнародної федерації транспортних працівників (МФТ) у Владивостоку Петро Осичанський, арешт судна став можливий після того, як воно перетнуло 12-мильну зону, наблизившись до Дубаї. Раніше судно перебувало на відстані 16 миль від берега, і санкції місцевої влади на нього не поширювалися.

«Адвокат, який представляє інтереси моряків, повідомив, що в понеділок передасть документи про арешт судна портовій владі Дубаї», — розповів Осичанський. Він також відзначив, що якщо судновласник не сплатить борги, то теплохід виставлять на аукціон, а гроші від продажу судна підуть на виплати зарплати екіпажу. «Думаю, що після арешту теплохода власник судна вживатиме заходів, щоб розрахуватися з моряками», — додав Осичанський.

На початку вересня моряки з «Магдалени» вже зверталися у МФТ через те, що опинилися покинутими німецьким судновласником біля берегів ОАЕ. Вони повідомляли, що у них закінчилася прісна вода, закінчується паливо і продукти. Саме судно у передаварійному стані, а коли паливо закінчиться повністю, воно буде ще й знеструмлене.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com