Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДАІ вводить нову систему складання іспиту на права

ДАІ МВС України вводить нову спеціалізовану систему контролю над ходом складання іспитів на отримання посвідчення водія.

Згідно повідомленню «УНІАН» з посиланням на прес-службу Департаменту ДАІ, принцип роботи нової системи складання іспиту на права полягає в тому, що Департамент ДАІ може контролювати в режимі онлайн процес складання іспитів на право управління в будь-якому реєстраційно-екзаменаційному підрозділі України. Процес складання іспиту, а також відповіді тих, хто його здає, в Департаменті ДАІ можна переглядати в режимі реального часу. При цьому стало неможливим втручання, тобто надання допомоги при відповіді на питання або виправлення неправильних відповідей, підкреслили в прес-службі.

Також начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць звернув увагу на те, що відтепер всі, хто бажає отримати водійське посвідчення, складатимуть іспити за новою версією екзаменаційних квитків. Це обумовлено, зокрема, тим чинником, що були зафіксовані випадки, коли відповіді на загальновідому стару версію просто заучували або переписували, додав він. Крім того, після закінчення складання іспиту і під час перевірки відповідей інспектор в підрозділі не матиме можливості внести які-небудь зміни, оскільки система автоматично інформує про несанкціоноване втручання.

На сьогодні до роботи в новій системі складання іспиту на права підключено два столичні реєстраційно-екзаменаційні підрозділи — МРЕО № 2 на вул. Туполєва, 19 і МРЕО № 10 на вул. Братиславській, 52. Всього ж в Україні є 267 таких підрозділів. За даними ДАІ, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, ознайомившись з роботою нової системи контролю, поставив завдання якнайскоріше підключити до системи всі наявні в державі реєстраційно-екзаменаційні підрозділи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com