Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Підсумки організації практики 2009»

Як відомо, Центр з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками займається організацією практики студентів Президентського університету усіх спеціальностей, форм навчання та факультетів післядипломної освіти при МАУП, сприяє працевлаштуванню студентів та випускників Академії, налагоджує зворотний зв’язок з випускниками Академії. Нещодавно відбулася конференція за підсумками організації практики студентів МАУП у 2009 році.

Про цю акцію розповіла директор Центру з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками Ксенія Ловецка:

«Ми підводимо підсумки організації практики для студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом у спів­праці з компанією «United Business Corporation» та її партнерами.Цією акцією ми прагнемо показати, що Академія готує висококваліфікованих фахівців, яких із задоволенням приймають на практику, де студенти можуть закріпити свої теоретичні знання, отримати досвід і проявити себе, показати свої здібності. Як правило, уже після проходження практики нашим випускникам пропонують роботу, і як не дивно, навіть з другого курсу. Під час цієї конференції кращі практиканти отримують відзнаки від роботодавців, з якими вони співпрацювали».

Щодо відгуків від студентів стосовно проходження практики пані Ловецка додала: «Зрозуміло, що теоретичні знання і практика — це зовсім різні речі, і саме це помічають студенти при проходженні практики. Спочатку їм звичайно важко, бо послухати лекції — це цікаво, а іноді навіть весело, а під час реальної роботи вони розуміють, що все набагато серйозніше і від студентського життя вони переходять у доросле. Вони не жаліються, а говорять, що під час практики побачили, що на них чекає у майбутньому».

В ході конференції вдалося поспілкуватися і з самими студентами, які пройшли практику і отримали схвальні відгуки від підприємств, де практикувалися.

Ніна Шиндер, спеціальність «Менеджмент організації», Інститут менеджменту та бізнесу МАУП: Протягом двох місяців я проходила практику у компанії «United Business Corporation», під час практики я займалася розрахунками страхових договорів. Було цікаво, оскільки це нове для мене русло,особливо мене привабила інвестиційна діяльність, тому я обрала цю тему для написання дипломної роботи. Ми декілька тижнів проходили практику як помічники інвестиційного менеджера і там познайомилися з цією діяльністю, крім того, ми отримали досвід роботи в колективі, а це дуже корисно.

Ніна Тільс, спеціальність «Менеджмент організації» Інститут менеджменту та бізнесу МАУП: Під час проходження практиці нам показали, як працює система страхування, програми страхування (пенсійна, класична, страхування життя), інвестиційна система. Крім того, було цікаво побачити, як працює згуртований колектив, ми були присутні під час приїзду голови правління і стиль спілкування з усім колективом — виважений, спокійний, нам сподобався. Звичайно, практика надає можливість отримати нові знання і це дуже добре, я вдячна за надану можливість.

На заході виступили керівники МАУП і «United Business Corporation», менеджери компаній, що виступили базами для проведення практики поточного року, а також перспективні, за підсумками даного проекту, студенти. Серед почесних гостей: керівник HR-департаменту логістичного оператора «Поштово-вантажний кур’єр» Ірина Клименченко, директор готельно-ресторанного комплексу «Grand Admiral Club» Сергій Ламанов, директор з адміністративних та фінансових питань Телеканалу «Київська Русь» Марина Кириленко, представник ВАТ «Фортіс Страхування Життя Україна», фінансовий директор Корпорації «Албі» Ірина Хмуровська. Конференцію відвідав викладацький склад інститутів та технікумів МАУП, представники організацій, зацікавлених у практичному стажуванні, студенти.

В ході конференції компанії-партнери проекту представили результати роботи з організації практичного стажування за 2009 рік, а також проаналізували роль співпраці роботодавця з керівництвом МАУП у кар’єрі студентів, запропонували конструктивні рішення проблем з навчальною практикою, стажуванням, працевлаштуванням молодих кадрів, озвучили плани і досягнення. Представникам підприємств, студентам та організаторам було вручено дипломи і подяки. Так, подяку «За профорієнтаційну роботу, підтримку та сприяння розвитку кар’єри молодих кадрів» отримала директор Центру з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками Ксенія Ловецка. Крім того, ректор МАУП Валерій захожай вручив подяку «За сприяння у підготовці кваліфікованих кадрів» директорові ТОВ «United Business Corporation» Дмитрові Селезньову.І, звичайно, відзнаки у формі схвальних відгуків вручили студентам-практикантам роботодавці, які надали їм можливість пройти стажування і залишилися задоволені їхньою підготовкою та ентузіазмом.

Щодо роботи з вихованцями Академії генеральний директор ТОВ «United Business Corporation» Дмитро Селезньов зазначив: У нас є певна технологія, яка дозволяє на попередньому етапі до вступу студента на практику в реальний бізнес здійснити відбір, таким чином ми виявляємо найбільш вмотивованих студентів, які дійсно прагнуть отримати практичні навички, аби згодом побудувати успішну кар’єру. Цього року ми організували практику для 33 студентів різних інститутів МАУП у чотирьох великих серйозних компаніях: ООО «FORTIS страхування життя Україна», Логістичний оператор «Поштово-грузовий кур‘єр», Телеканал КРТ та «Готельно-ресторанний комплекс Grand Admiral Club». Ми надавали студентам всіляку підтримку і допомогу в процесі стажування. Таким чином, студенти різних спеціальностей, менеджери, маркетологи і т.д., отримали досвід роботи у реальному бізнесі і в реальному колективі.

По завершенню конференції «Підсумки організації практики 2009» пан Селезньов зауважив: «Конференція, яку провела разом МАУП і компанія «United Business Corporation», пройшла дуже успішно, позитивно, ми отримали нових партнерів в особі студентів, керівництва нових компаній, і плануємо наступного року працевлаштувати певну кількість нових студентів та організувати практику для 450 студентів. У наступному ж році ми плануємо розпочати роботу і в інших країнах. Тобто ми будемо продовжувати тісно співпрацювати зі студентами і підприємствами для взаємної користі».

Після підведення підсумків роботи про нові плани і проекти розповіла також і директор Центру з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками Ксенія Ловецка:

«Нинішньою конференцією ми підвели підсумки організації практики для студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом у співпраці з компанією «United Business Corpo­ration» та її партнерами. Наступного ж року ми будемо підводити підсумки щодо співпраці з усіма компаніями та організаціями, з якими співпрацюємо. А також ми плануємо укласти договори з організаціями та компаніями в інших містах, щоб знаходити місця для проходження практики студентами, які навчаються у Києві, але проживають в інших містах. Таким чином ми оптимізуємо нашу роботу і розширюємо можливості для наших студентів».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com