Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що визначає схильність до раку?

Учені з Кембріджського Науково-дослідного Інституту (Великобританія) стверджують, що наявність лише одного гена в структурі ДНК жінки, визначає схильність її організму до раку молочної залози.

За допомогою простого аналізу крові можна встановити, наскільки значний ризик розвитку даної карциноми у тієї або іншої представниці слабкої статі. На думку учених, в жіночому організмі є декілька специфічних генів, які «відповідають» за рак грудей. Точне число даних хромосом дослідникам поки невідомо, але до кінця цього року вони обіцяють розібратися в даному питанні.

Також цей метод можна застосовуватися для «ранньої діагностики» та інших онкологічних захворювань. Учені сподіваються, в недалекому майбутньому стане можливим не лікувати онкозахворювання, а вживати лише заходи для їх попередження.

Згідно з існуючими даними, в 10% рак молочної залози передається у спадок. Щорічно від цієї недуги тільки у Великобританії вмирає 44 000 жінок.

 

www.med2.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com