Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що рятує м’язи від старіння?

Західні медики дій­шли висновку про те, що прийом вітамінів Е і С в літньому віці благотворно позначається на м’язовій системі людини.

За словами учених, вказані вітаміни сприяють зростанню слабшаючої м’язової сили, а дієта, багата антиоксидантами, дозволить немолодим зберегти високу м’язову активність і зберегти значну частину функцій м’язових волокон, повідомляє CyberSecurity.

«М’язова система і показники м’язової сили людини — це одні з найяскравіших маркерів старіння людини. Перші ознаки зниження м’язової активності у людей, як правило, спостерігаються після 40 років, а до 60 років активність м’язової системи спадає дуже помітно», — говорить Енн Ньюменн, медик з Університету Піттсбурга.

За її словами, це зниження є одним з основних чинників ризику, оскільки слабіюча м’язова система негативно впливає на решту всіх систем організму, зокрема кісткову, коли підвищується ризик переломів кісток.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com