Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Спортивні таланти МАУП

З метою розвитку і популяризації масового спорту в МАУП, зміцнення здоров’я студентів, залучення студентської молоді до змістовного дозвілля та здорового способу життя з 2009 року була започаткована I Студентська Спартакіада Міжрегіональної Академії управління персоналом. До цього таких масштабних і представницьких змагань в Академії не було.

Протягом навчального року збірні команди інститутів Академії змагались з 7 видів спорту, таких, як аеробіка, баскетбол, футбол, волейбол, настільний теніс, шахи, легка атлетика.

Урочисте відкриття спортивних змагань відбулось з самого яскравого та видовищного виду — танцювальної аеробіки. 6 команд представили свої творчі, спортивні композиції. Судді оцінювали: техніку та амплітуду виконання, артистизм, наявність базової хореографії, відповідність музичного супроводу з вибраним стилем, зовнішній вид учасників команд та її чисельність. Головний суддя змагань, Кумскова Світлана Яківна, тренер збірної команди МАУП з аеробіки, та суддівська колегія віддали перевагу найсильнішій та неперевершеній команді ІМЕІТ. Свою запальну композицію команда виконувала «На біс!», залишивши незабутні враження у всіх присутніх.

Не менш напруженими були змагання з міні-футболу. Найбільшу кількість голів (13) у ворота супротивників забила команда УРІМБ, посівши перше місце у турнірній таблиці. На особистому рахунку кращих бомбардирів команди: Федяева Ігоря, Грая Євгена, та Сушкевича Дмитра по три забитих голи. Особливо слід відмітити воротаря команди ІСН Кривобока Дмитра, який неодноразово врятовував складні положення своєї команди. Тренери збірних команд МАУП з футболу Левченко Віталій Георгіович та Лагойда Ігор Ярославович високопрофесійно здійснювали суддівство змагань.

Змагання з ігрових видів спорту волейболу та баскетболу випробували команди на злагодженість, взаємодію та психологічну сумісність. До участі в змаганнях з волейболу допускались змішані збірні команди, як у хлопців, так і у дівчат була нагода продемонструвати свою майстерність. Більшість студентів, учасників змагань, відвідують секцію МАУП з волейболу, яку очолює Майстер спорту Шльонська Ольга Леонідівна.

Завдяки згуртованості, настрою на перемогу та спортивній майстерності збірні команди УАІМВ перемогли в цих видах Студентської Спартакіади.

Отже, після 4-х видів змагань визначилась помітна трійка лідерів ІМЕІТ, ІСН та УАІМВ.

Змагання з легкої атлетики головним чином проходили в с. Пуща-Водиця у таборі «Лісовий» під час проведення традиційного свята «Дебюту першокурсника». Програма змагань включала біг на 60 м. — дівчата та юнаки, а також біг 1000 м. — юнаки та 500 м. — дівчата. Найшвидкішою на дистанції 60 м. була студентка ЕПТ при МАУП Уделіс Роксолана, яка за 8,73 с. прийшла до фінішу. Серед юнаків найшвидшим був Гаврись Сергій студент ІМЕІТ, який подолав дистанцію за 7,26 с. Студентка ІСНіС Коргенелі Альона була перша на дистанції 500 м. з результатом 1,35 хв., а студент ІМЕІТ Ментей Віталій прийшов першим на дистанції 1000 м. з результатом 2,53 хв. Іноземний студент УАІМБ Унгуді Лунгіамбула Жюльдор із Конго мав серйозні шанси на перемогу на дистанції 1000 м. До перемоги йому не вистачило 40 сек. Нагородження переможців проводив Заслужений тренер України, Майстер спорту Міжнародного класу Соломін Анатолій Васильович, тренер збірної команди МАУП з легкої атлетики, який вручив переможцям медалі, грамоти та цінні призи від Національного Олімпійського комітету України.

В змаганнях з настільного тенісу перемогли студенти ЕПТ при МАУП. Першою ракеткою серед юнаків став Ступаев Роман, а серед дівчат Григор’ева Тетяна. Молодий тренер, Янович Вадим, студент ІСН зовсім недавно сам був Чемпіоном МАУП з настільного тенісу, а зараз готує студентів до змагань.

Змагання з шахів були вирішальними в боротьбі за звання самого кращого інституту МАУП. Інтелектуальна битва розгорталась між Христиною Кравчук (команда ІМЕІТ) та Зінкович Ольгою (команда ІСН). До речі, Ольга вже 4-й рік поспіль приймає участь у змаганнях з шахів, займаючи призові місця, на цей раз Христина була сильнішою. Серед юнаків без жодного програшу зіграв Салата Павло (команда ЕПТ при МАУП). Досвідчений тренер з шахів Піонтковський Дмитро, його досвід та вміння організовувати змагання надихнули нове життя в розвиток та популяризацію шахів в МАУП. Своєю харизмою навколо себе згуртував здібних хлопців та дівчат, визвавши зацікавленість до захоплюючого світу шахмат.

Хоч ІМЕІТ і виборов 1 місце в цьому виді змагань, команді в загальному заліку не вистачило всього 10 балів до звання переможців. Головний фахівець з виховної роботи Вахницька Марина доклала багато зусиль до підготовки своїх команд до змагань, вона не тільки організовувала, готувала, радила, переживала, а й безпосередньо приймала участь у змаганнях. Своїм небайдужим ставленням до розвитку масових видів спорту та здорового способу життя показувала приклад студентам не тільки ІМЕІТ, а всієї Академії!

Отже, «Переможець Спартакіади МАУП» Інститут Соціальних Наук! Команди виступили стабільно, довели, що вони різнобічні, згуртовані, енергійні, володіють технікою, мають наполегливість та волю до перемоги. Ірина Миколаївна Гречухіна, головний фахівець з виховної роботи ІСН, доклала максимум зусиль, професіоналізму, педагогічного хисту до заохочення студентів до участі в спортивних змаганнях. Бідзюра Іван Павлович, директор ІСН, надавав велику організаційну підтримку, виявляв зацікавленість до ходу Спартакіади та виступу команд свого інституту. Разом, цілою командою вони і перемогли!

Під час проведення Студентської Спартакіади МАУП всі мали можливість слідкувати за спортивними подіями у засобах масової інформації та на інтернет сайті МАУП. Загалом, в Спартакіаді прийняли участь 270 студентів. Всі переможці були нагороджені медалями, дипломами та кубками.

Судді та секретарі змагань (з видів спорту) свою роботу виконували професійно та на належному рівні. Своєчасно надавали в організаційний комітет підсумкову інформацію (звіти, протоколи) щодо проведених змагань. Протестів від учасників і представників команд під час проведення змагань в суддівську колегію не надходило. Під час проведення I Студентської Спартакіади МАУП жодним з учасників змагань не було отримано травм та не виявлено порушень у стані здоров’я. Медичний центр МАУП належним чином забезпечив учасників необхідними ліками.

Очолив оргкомітет Ректор МАУП Захожай Валерій Борисович. До складу Оргкомітету Спартакіади входили представники структурних підрозділів Президентського університету, Генеральної дирекції Всеукраїнського університету, Департаменту фізичного виховання та спорту та кафедри фізичного виховання. Директор Департаменту фізичного виховання та спорту Ільницький Мирон Йосипович здійснював забезпечення та координацію роботи Головних суддів з видів спорту, секретарів, головних фахівців з виховної роботи. Його активна позиція щодо розвитку масових видів спорту в Академії, ідея започаткування Студентської Спартакіади та Спортивних вечорів привернули увагу керівників ВНЗ м. Києва.

Головний суддя Спартакіади Головатий Микола Федорович та Головний секретар Біжик Людмила Федорівна затвердили підсумкові результати участі збірних команд інститутів у I Студентській Спартакіаді Міжрегіональної Академії управління персоналом, які наведені в таблиці. Отож, вітаємо переможців та чекаємо нових зустрічей на спортивних майданчиках.

 

Мирон Ільницький,
директор департаменту фізичної культури і спорту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com