Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Забрати і поділити

Президент Венесуели Уго Чавес заявив про намір націоналізувати мережу магазинів роздрібної торгівлі Exito, яка є до­чірнім підприємством французького рітейлера компанії Casino Guichard Perrachon SA.

Своє рішення Чавес пояснив ціновими спекуляціями, що проводяться керівництвом підприємства після проведеної в країні девальвації національної валюти, передає Associated Press. Венесуельський президент також зазначив, що уряд країни почне націоналізацію підприємства одразу після того, як законодавці країни схвалять закон, що дозволяє застосовувати відповідні заходи до компаній, що надмірно завищують ціни на продукцію. Виступ Чавеса відбувся в ході його щотижневого звернення на венесуельському радіо. Представники компанії Exito відмовилися коментувати сьогоднішні слова президента. У своєму попередньому виступі 11 січня поточного року Чавес заявив про намір серйозно боротися зі спекулянтами. Він також уточнив, що «в даний час немає причин піднімати ціни на що-небудь». Крім того, венесуельський президент зауважив, що має намір скерувати на вулиці військових, щоб власники бізнесу не стали піднімати ціни після проведеної девальвації місцевої валюти — венесуельського болівара. 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com