Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Правий чілієць

Лідер правого опозиційного »Альянсу за Чилі» Себастьян Піньєра переміг у другому турі президентських виборів, який від­бувся в Чилі в неділю, 17 січня.

Після підрахунку 99,2% бюлетенів, він набрав 51,6% голосів, а його опонент — кандидат від лівоцентристської коаліції »Об’єднання за демократію» Едуардо Фрей — 48,4%.

Останній уже визнав свою поразку на виборах і привітав Піньєру з перемогою, яку можна назвати історичною, оскільки вона поклала край 20-річному правлінню в Чилі лівоцентристської коаліції.

Більше того, кандидат від правих жодного разу не перемагав на виборах у цій латиноамериканській країні за останні 50 років.

»Я пишаюся чилійською демократією, яка на цих виборах продемонструвала свою зрілість», — заявив Піньєра після обнародування результатів голосування.

З перемогою його встигла привітати і чинний голова держави Мішель Бачелет.

Піньєра — відомий у Латинській Америці під­приємець, головний акціонер чилійської авіакомпанії »ЛАН», телевізійного каналу і найпопулярнішого футбольного клубу Чилі.

Його багатство оцінюється в 1 млрд доларів.

Минулого року ім’я Піньєри увійшло до списку найбагатших людей світу, який публікує американський журнал Forbes.

Цього 60-річного підприємця часто називають »чилійським Берлусконі», порівнюючи його з прем’єр-міністром Італії.

Інавгурація нового президента відбудеться 11 березня.
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com