Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Згадати Гетьмана

Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів України у двомісячний строк затвердити план заходів з відзначення у 2010 році 350-річчя від дня народження гетьмана Павла Полуботка.

Про це йдеться у відповідному указі президента, оприлюдненому на офіційному веб-порталі глави держави.

До роботи має бути долучено Національну академію наук України. Указом передбачено, зокрема, встановлення пам’ятника Полуботку у Чернігові, а також пам’ятних знаків у селищі Любечі Чернігівської області. Також доручено провести роботи з реставрації та музеєфікації кам’яниці Полуботка у селищі Любечі, а також архітектурно-археологічного обстеження колишньої садиби Павла Полуботка у Чернігові.

У плані заходів слід передбачити проведення у Чернігові міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої Павлу Полуботку та його діяльності, а також тематичних конференцій, круглих столів, історичних читань в інших населених пунктах.

Крім того, доручено організувати проведення у закладах культури, загальноосвітніх, вищих, у тому числі військових, навчальних закладах, військових частинах тематичних заходів, присвячених подіям, пов’язаним із життям та діяльністю Полуботка; видання наукових і науково-популярних книг, збірок документів та матеріалів, присвячених життю та діяльності гетьмана.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com