Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЕРЛУСКОНІ ВИЯВИВ БАЖАННЯ

Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі запропонував Ізраїлю звертатися до нього за підтримкою на світовій арені і висловив бажання бачити єврейську державу в рядах Євросоюзу.

Берлусконі, при якому Італія перетворилася на одного з найближчих союзників Ізраїлю, перебуває з візитом в Єрусалимі, куди він привіз ключових міністрів свого кабінету для участі в спільному засіданні урядів обох країн.

«Такий формат співробітництва в Італії є тільки з п’ятьма найважливішими державами Європи, однією з європейських країн ми вважаємо і Ізраїль ... Поки я залишаюся дійовою особою світової політики, найбільшою моєю мрією буде ввести Ізраїль в ЄС», — сказав Берлусконі, якого цитує у вівторок, 2 лютого, прес-служба ізраїльського уряду.

Водночас  Ізраїль поки не виявляв бажання долучитися до Євросоюзу.

Ізраїльські ЗМІ наводить у вівторок інше висловлювання італійського прем’єра, який запропонував Ізраїлю «звертатися до нас з будь-якими проханнями, і ми підтримаємо вас на міжнародній арені».

Одне з прохань, за інформацією радіостанції Коль Ісраель, було про сприяння включення Корпусу вартових ісламської революції — впливової силової структури Ірану — в загальноєвропейський список терористичних організацій. Остаточної відповіді Берлусконі не дав, пообіцявши обдумати це питання.

Нагадаємо, останніми членами Євросоюзу з 1 січня 2007 року стали Болгарія та Румунія. Таким чином членами ЄС наразі є 27 держав, у яких загалом проживає більш 500 млн осіб. Як повідомлялося, 22 грудня 2009 року офіційну заявку на вступ до ЄС подала Сербія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com