Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ТОМЕНКО І МІФИ

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявляє, що другий тур виборів поставив питання про суспільну легітимність майбутнього Президента, оскільки більшість регіонів підтримали Юлію Тимошенко, а меншість — Віктора Януковича.

«Фантастична» перемога команди Януковича над діючою владою є міфом, вважає нардеп. «За останні виборчі кампанії ми вперше не маємо цифри більшої, ніж 50%», — зауважив Томенко, — ...За Януковича проголосувала меншість областей України. Натомість Тимошенко підтримали 15 областей і столиця України».

Стосовно проблем і несподіванок, яких не очікувала команда БЮТ під час цієї виборчої кампанії, Томенко назвав фантастичну працездатність Віктора Ющенка між першим і другим туром. «Можна сказати, що так, як команда БЮТ у свій час «пропахала» на перемогу Ющенка, так Ющенко між першим і другим туром «пропахав» Януковича», — наголосив він.

Томенко переконаний, що збільшення кількості виборців, які проголосували проти всіх, це у тому числi i результат задіяння Президентом ресурсу влади у західних регіонах на підтримку Януковича та заклики не підтримувати жодного із кандидатів. «Це було для нас певною несподіванкою. Ми не думали, що Ющенко буде аж таким прихильником Януковича», — сказав він.

Що ж стосується можливих дій команди БЮТ, то Томенко зазначив, що рішення стосовно того, як діяти, можна приймати лише тоді, коли будуть озвучені остаточні результати виборів, які підрахує ЦВК. «А ми, відповідно, проконтролюємо їх через паралельний підрахунок голосів», — додав він.

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com