Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РОЗШУКУЮТЬСЯ НАЩАДКИ

Український інститут національної пам’яті звертається до нащадків діячів Української революції 1917-1921 років з проханням встановити контакти з працівниками Інституту для можливого надання будь-яких матеріалів (фотографій, документів, спогадів, листів, ін.) про життя та діяльність борців за вільну Україну. У буремних подіях одна одну змінювали влада Української Центральної Ради, Української держави Гетьмана Павла Скоропадського, Директорії УНР, виникла Західно-Українська Народна Республіка, приходили, відступали і знову приходили більшовики, розвинувся масовий національно-визвольний рух.

На початку 1920-х років на більшості територій України встановився тоталітарний більшовицький режим. Згодом його очільники зробили усе, щоби знищити пам’ять про роки Української революції 1917-1921 років та її учасників.  

Три голодомори, репресії, цілеспрямована політика русифікації — усе це для того, щоб українці забули свою історію, перестали бути нацією. У підрадянській Україні знищували місця поховань вояків Армії Української Народної Республіки та Української Галицької Армії. Тепер, в незалежній Україні, ми маємо змогу відновити втрачену пам’ять.

Звертатися до:

Олександр Кучерук директор Музею Української Народної Республіки: сл. тел. (044)253-34-10, моб. тел. 067-167-14-88; електронна адреса: n90tl@voliacable.com.

Адреса Українського інституту національної пам’яті:
01021,
м. Київ,
вул. Липська, 16. 

О.Кучерук,
директор Музею Української Народної Республіки

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com