Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄВРОДЕБЮТ ПРЕЗИДЕНТА

Європейська інтеграція є ключовим пріоритетом зовнішньої політики України

Виступаючи на прес-конференції у Брюсселі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, Віктор Янукович повідомив, що під час сьогоднішньої спільної зустрічі відбувся конструктивний обмін думками щодо актуальних питань у розвитку відносин України і ЄС. «Для України європейська інтеграція — це ключовий пріоритет зовнішньої політики та стратегії здійснення соціальних реформ», — наголосив Президент. Янукович також висловив сподівання на якнайшвидше відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом із метою подолання кризових явищ в економіці. Як наголосив Президент, на сьогодні пріоритетним питанням у відносинах України з Євросоюзом залишається проведення переговорів щодо Угоди про асоціацію одночасно зі створенням зони вільної торгівлі. Водночас, за словами Януковича, говорити про терміни вступу України до ЄС передчасно. Найголовнішим на шляху європейської інтеграції для України є проведення реформ у всіх сферах життя.

Янукович сподівається на план безвізового режиму з ЄС уже невдовзі. Президент Віктор Янукович висловлює сподівання, що вже цього року буде підписана і реалізована «дорожня мапа» стосовно безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу, тобто комплекс конкретних заходів для скасування візового режиму. Про це Віктор Янукович заявив на прес-конференції, яка відбулась після його зустрічі у Брюсселі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Янукович наголосив, що запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС є пріоритетом у зовнішній політиці України. Запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом «залежатиме і від ЄС, і від України», заявив сьогодні президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на брифінгу з Президентом України Віктором Януковичем після спільної зустрічі у Брюсселі. Президент Єврокомісії не назвав ніяких можливих дат введення безвізового режиму між двома країнами. Україна та Євросоюз «визначили індикативний період в один рік» для завершення переговорів про Угоду про асоціацію, заявив сьогодні у Брюсселі президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на брифінгу з Президентом України Віктором Януковичем після їхньої зустрічі. Україна і ЄС розпочали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі — 18 лютого 2008 року. На саміті Україна — ЄС 9 вересня 2008 року вирішили, що нова угода матиме назву Угоди про асоціацію і включатиме в себе створення зони вільної торгівлі.

Президент Єврокомісії впевнений у можливості здійснення в Україні реформ. Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу впевнений: «якщо є політична воля усіх відповідних політичних сил та політична стабільність», усі плани здійснення реформ в Україні «реальні». Про це він заявив сьогодні на брифінгу з Президентом України. Баррозу також заявив, що відносини України з Європейським Союзом не повинні погано впливати на відносини України з Росією і навпаки.

Президент Віктор Янукович також заявив, що Україна продовжить співпрацювати з НАТО, але без зміни свого статусу.

Відповідаючи на запитання журналістів, В.Янукович заявив, що визнання незалежності Південної Осетії і Абхазіїї нині не стоїть на порядку денному. Крім того він вказав на політику подвійних стандартів у питанні визнанні сепаратистських утворень, маючи на увазі визнання Косово.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com