Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РЯТУЮЧИ ОДНИХ, НИЩИМО ІНШЕ

Часте використання солі на слизьких вулицях шкодить навколишньому середовищу. Від солі страждає рослинність і особливо дерева. Сіль з великою кількістю хлориду натрію ущільнює землю і знищує кількість поживних речовини. Сіль, яка проникає в коріння дерев приводить до передчасного опадання листя і до хвороб рослин. Через нестачу живильних речовин і зменшення споживання води, дерева стають слабкішими. Дедалі менше листя може здійснювати процес фотосинтезу. А окрім листя відмирають і гілки дерев. Саме тому дерева за містом здоровіші, ніж в мегаполісі.

Для захисту землі, рослинності, підземних вод і навколишнього середовища, в містах Німеччини заборонено використовувати сіль при ожеледі. На ринках вже продається спеціальна галька, яка не шкодить навколишньому середовищу і взуттю.

Таким чином, експерти лісового господарства цієї країни наполегливо рекомендують уникати використання солі для снігу і ожеледі. Звичайно ж це значно дешевше, ніж інші засоби, тому дехто і нині використовує сіль. УВ Україні це є звичайним явищем. Давно слід використовувати пісок, дрібний щебінь і гранульовані продукти. При цьому потрібно звертати увагу на склад, і вибирати тільки ті засоби, які не містять солі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com