Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що екологічніше: біо- чи дизпаливо?

Використовувати в двигунах внутрішнього згорання традиційні види палива, зокрема, дизельне, більш екологічно, ніж біопаливо, що виробляється з рослин, повідомила британська газета «Таймс».

Нове дослідження, виконане по розпорядженню уряду Великобританії, показало сенсаційні результати, які поставили під питання загальну стратегію переходу на альтернативне паливо.

У результаті виконаної роботи з’ясувалося, що деякі з поширених видів так званого «зеленого» палива «не задовольняють мінімальним стандартам екологічної стійкості Єврокомісії». За нормативом, використання одного літра біопалива повинне знижувати викиди парникових газів, як мінімум, 35% в порівнянні із спалюванням аналогічного об’єму викопного енергоносія.

Проте встановлено, що при згоранні пальмового масла об’єм емісії, навпаки, зростає на 31%. Це пов’язано з викидами, які виникають при перекладі (вирубка, спалювання) лісів і пасовищ під відповідні плантації. Посіви рапсу і сої, біопалива, що є основою, також не відповідають стандарту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com