Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бойові роботи-кроти

Американські військові мають намір створити підземного дистанційно керованого робота-крота, завданням якого буде знищення підземних ядерних об’єктів супротивника.

Про наміри стало відомо завдяки запиту на інформацію про можливість створення подібного апарата, розміщеного на офіційному сайті уряду США федеральним Агентством по скороченню загроз обороні. Специфікації машини визначають, що вона «може бути доставлена по повітрю, відрізнятися високою мобільністю і володіти певними характеристиками, властивими для машин, що рухаються по поверхні». Вона також повинна бути здібною до «підземної навігації і комунікації» і «до ухилення, подолання, нейтралізації або знищенню перешкод». Робот-кріт повинен буде нести на собі боєголовку із звичайною вибухівкою, яка спрацює після того, як він пробурюватиме підземний ядерний об’єкт. Повідомлення про проект бойового робота-крота викликало фурор в середовищі інтернет-блоггерів і породило спекуляції на тему того, що замість боєголовки на робота можуть встановити пасажирську кабіну для перекидання солдатів спецназу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com