Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОРА НОВИХ ЗВЕРШЕНЬ

МАУП святкує 21-у річницю

Двадцять перша річниця святкування МАУП — це своєрідне повноліття, до якого Академія пройшла всі перешкоди, здолала негаразди і зараз «міцно стоїть на ногах» — розвивається, міцніє та набуває широкої популярності як в Україні, так і за кордоном. Про це свідчить багатотисячна аудиторія студентів, яка поповнюється із року в рік.

Традиційно звуками державно гімну було відкрито урочисту лінійку, на якій була присутня шанована президія: ректор МАУП Валерій Захожай, проректор з наукової роботи Микола Головатий, проректор з міжнародних зв’язків Ігор Піляєв, проректор з виховної роботи та до вузівської підготовки Людмила Біжик.

Ректор МАУП Валерій Захожай наголосив на численних заслугах та перевагах навчання в Академії: «Вже 21 рік поспіль Академія святкує свій день народження. Всі ці роки — це роки формування, становлення, розвитку та динамічного зростання МАУП. Наша чарівна Академія — це найбільший недержавний ВНЗ ІV рівня акредитації, в якому навчається близько 40 тисяч студентів з різних країн світу. Це інститути Президентського університету, регіональні підрозділи Всеукраїнського університету, численні підрозділи Міжнародного відкритого університету. Це наша гордість —   Телеуніверситет. Це бібліотека, яка є безмежним джерелом знань. Академія широко відома не лише на ринку вітчизняних освітніх послуг, а й за кордоном. Про це свідчать дипломи випускників, які є конкурентноспроможними на ринку праці. Навчання сьогодні спрямоване на формування професійних якостей студента, розвиток індивідуальних здібностей, підготовку фахівця, який відповідає міжнародним стандартам. Академія приділяє значну увагу розвитку особистості».

“Як ректор закладу, я висловлюю щирі слова вдячності усім, хто тут навчається і усім, хто нас шанує і хто прийшов сьогодні привітати. Хай будуть легкими для вас усі життєві дороги! І бажаю усім нам досягти тої вершини, ім’я якій «УСПІХ» — так, як досягла цього наша Академія!» — привітав усіх зі святом Валерій Захожай.

 Слова вітання прозвучали і від Голови студентської ради МАУП Мирослава Цибулюка, який запевнив: «Всі успіхи, які є в Міжрегіональної Академії управління персоналом — це успіхи багатотисячного студентства. Безумовно, — це значна заслуга професорсько-викладацького складу, які складають основу освітніх кадрів. Важливе місце в Академії належить позанавчальній діяльності — це вокальні, хореографічні та спортивні секції».

В цей чудовий день привітала всіх студентів і учасниця конкурсу «Міс МАУП-2010», володарка титулу «Міс Чарівність», студентка Інституту міжнародних відносин та лінгвістики ім. Аверроеса Лариса Підопригора: «За перший рік навчання МАУП став моїм рідним домом, я почуваю себе тут комфортно — можу і навчатися, і активно займатися позанавчальною роботою. Я вибрала МАУП — бо це престижний вищий навчальний заклад».

На урочистій лінійці ректор МАУП Валерій Захожай відзначив кращих студентів і вручив їм почесні грамоти за успіхи у навчанні.

В день Академії відбулися змагання з футболу, армреслінгу, настільного тенісу, стартували козацькі забави. Відбулося і проведення гри «Універсальний студент», де студенти продемонстрували інтелектуальні знання, показали наскільки їм відоме студентське життя в МАУП. Цього року вікторина мала визначити кращого знавця і історії Академії.

Беручи до уваги, що значну кількість студентів МАУП складають іноземні представники з 25 країн світу, на свято з нагоди 21-ї річниці був вперше організований День народів Академії. Виставку готували іноземні студенти, які навчаються у всіх інститутах МАУП, і зокрема в Міжнародному підготовчому інституті Академії. Всі бажаючі мали можливість переглянути експозиції з різних країн, з яких можна судити про національні особливості певного народу, його культуру і колорит. На виставці були представлені експозиції народів Палестини, Сирії, Єгипту, Лівану, Йорданії, Марокко, Алжиру, Еквадору, Молдови, Німеччини, Туреччини та інших. Учасники виставки охоче демонстрували свої костюми, грали на національних музичних інструментах, розповідали про історію своєї країни. Презентація виробів декоративно-прикладного мистецтва, предмети побутового вжитку, фотографії, художні картини — яскраво показали особливості кожного з народів, відтворили побут, культурні та духовні здобутки. Досить широко було представлено експозицію Арабський світ, яка була організована за сприяння Арабського дому, Музею арабської культури МАУП та активній участі студентів МАУП з країн арабського світу.

В ході свята відбувся фестиваль марафон учасників самодіяльної творчості та гостей. В кіноконцертному залі «Україна» МАУП зібралися справжні цінителі міжнародної культури. Захоплюючим і запальним був народний танок у виконанні студентів з Азербайджану, а справжня «перлина Сходу» Тарана Мамедова виконала українську пісню з репертуару Ані Лорак. Завітав на фестиваль і народний артист Гурбан Абасов, який виконав пісню «Мій Азербайджан». Представники Палестини яскраво відтворили національний танець «Гапка», а студенти з Ірану та Алжиру продемонстрували майстерність виконання пісень під гітару. Ніжним і чуттєвим став латиноамериканський танок у виконанні студента з Еквадору та української студентки. На цьому фестивалі прозвучали ніжні весняні композиції, виконані на бандурі. Декламація віршів мовою хінді, ковбойський танок й справжні українські гуморески відтворили національний колорит певного народу.

Наприкінці свята для співробітників у концертній залі Академії виступала Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. І. Майбороди. А в ході офіційної частини керівництво МАУП як завжди відзначило своїх співробітників та привітало їх з черговою річницею. З рук проректора з наукової роботи Миколи Головатого працівники Академії отримали почесні грамоти за багаторічну сумлінну працю, великий особистий внесок у розвиток національної освіти та з нагоди 21-ї річниці з дня заснування МАУП. Серед нагороджених — викладачі, бібліотекарі, методисти — всі, хто кожного дня працює на благо Академії і робить її успішною.

“Щиро вітаю зі святом Академії. Ми всі — велика сім’я, яка наполегливо працює над розвитком Академії. Нехай наші здобутки у навчанні, науковій діяльності будуть сприяти не лише возвеличенню держави, а й кожної з сімей. Щастя Вам усім і здоров’я! Зі святом» — зазначив у вітальному слові проректор з наукової роботи Микола Головатий.

21 рік МАУП Академія працює для молоді, для всіх, хто прагне розвитку і вдосконалення. Академія любить своїх студентів! А студенти люблять її, пишаються нею, бо вона — справжня Альма — матір, яка навчає, виховує і дбає про них кожного дня. Саме ця молодь усміхнена, розвинена і щаслива і є головним досягненням Академії і майбутнім нашої держави.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com