Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СНІДАЙТЕ НА ЗДОРОВ’Я

Щільний сніданок з страв з високим вмістом жиру (наприклад, яєшня з беконом) — найздоровіша вранішня їжа. До такого парадоксального висновку прийшли вчені з Університету Алабама (США), повідомляє «Компьюлента».

За їх словами, перша їжа, яку людина приймає після нічного сну, програмує метаболізм організму на весь день, що залишився. Таким чином, щільний сніданок є відмінним засобом для запобігання метаболічному синдрому, який характеризується ожирінням, інсуліновою стійкістю і іншими чинниками ризику захворювань серця.

В ході роботи дослідники вивчили, як різні види пищи, що впливають на розвиток метаболічного синдрому, впливають на організм залежно від часу прийому. З’ясувалося, що миші, які отримували жирний корм вранці, мали нормальний обмін речовин. А ті гризуни, яких на сніданок годували продуктами, багатими вуглеводами, а на вечерю — жирною їжею, починали набирати зайву вагу, у них вироблялася толерантність до глюкози і з’являлися інші ознаки метаболічного синдрому.

Ученим ще належить з’ясувати, наскільки їх висновки, зроблені за наслідками експериментів на тварин, вірні для людини. Але вже зараз дослідники рекомендують починати день з щільного сніданку.

podrobnosti.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com