Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯНУКОВИЧ ГОТУЄ КАДРОВУ ЧИСТКУ?

Після того, як президент Віктор Янукович пригрозив звільненням міністру вугільної промисловості Юрію Ященку, у Партії регіонів заговорили про низку кадрових ротацій, які очікують на міністрів і губернаторів. У ПР не приховують, що список міністрів, робота яких не влаштовує Партію регіонів, може поповнитися.

За інформацією видання “Дело”, після Ященка будуть озвучені претензії і до інших міністрів, зокрема, до міністра транспорту Костянтина Єфименка. У Партії регіонів є невдоволення і роботою губернаторів.

За словами поінформованого джерела в ПР, у разі звільнення Ященка міністерство очолить губернатор Черкаської області Сергій Тулуб. В той же час офіційно в Партії регіонів про можливу ротацію говорять неохоче.

“Я б сказав, що питання по Тулубу ставити передчасно. Ященко працює, у нього є можливість виправитися, адже Віктор Федорович ніколи не рубав з плеча”, — зазначив заступник голови Партії регіонів народний депутат Володимир Рибак.

Водночас Рибак зазначив, що список міністрів, робота яких невтішна для Партії регіонів, може поповнитися. “Безумовно, до окремих міністрів є питання: будуть і претензії, і зміни. Янукович не дасть виконавчій владі нудьгувати”, — прогнозує Рибак.

“Ми в середу обговорювали в “Зоряному” ситуацію з губернаторами. Висловлювалося невдоволення губернатором Одеської області Едуардом Матвійчуком і Запорізької області Борисом Петровим”, — зазначило джерело у ПР.

Проте сам Матвійчук усе спростував. “Це не відповідає дійсності. Є окремі депутати, які вирішують свої питання”, — запевнив він. Самі “регіонали” не проти віддати посаду губернатора Запорізької області Сергію Гриневецькому від Блоку Литвина. Нагадаємо, що напередодні вже була задіяна схема, за якою губернатор повернений у Київ і очолить одне з центральних відомств. Зокрема Кабмін планує призначити губернатора Вінницької області Володимира Демішкана главою “Укравтодору”.

Його попередник Валерій Вощевський, призначений за квотою Блоку Литвина, був звільнений з цієї посади 19 травня.

Черга за президентом — Янукович з дня на день повинен видати указ про звільнення Демішкана з посади губернатора. До речі, він досі не склав депутатські повноваження. Таким чином, влада підстрахувалася на випадок, якщо не вдасться повернути Демішкана з посади губернатора у крісло глави держпідприємства. Також не позбавлений депутатських повноважень голови Тернопільської ОДА Ярослав Сухий, Львівської — Василь Горбаль, Кіровоградської — Сергій Ларін.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com