Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голографія служитиме пішоходам

Нещодавно вчені представили нову розробку, що здатна істотно збільшити безпеку пішоходів на дорозі. Це концептуально нова модель світлофора, яка в принципі нічим не схожа на ті, що ви бачили на вулицях.

Новий прототип складається з двох частин, це два стовпи, висотою близько трьох метрів, які встановлюються на протилежних сторонах дороги. І при необхідності, здатні створити між собою голографічну стіну, яка повинна буде зупиняти водія на час, поки йдуть пішоходи.

Тобто принцип той же, що і в звичайному світлофорі, але, на думку психологів, більш функціональний, оскільки проскочити на великій швидкості через таку «стіну» наважиться не кожен водій. Хоча й стіна ця абсолютно безпечна. Тут, як підкреслюють психологи, спрацьовує наша підсвідомість, яка змусить водія зупинити автомобіль.

Звичайно, така система має і кілька суттєвих мінусів, один з яких це її ціна, яка буде досить високою, а величезне споживання електричної енергії зробить її використання і зовсім нераціональним...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com