Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Готувалися системно

Лист від російської сторони про попередження скорочення поставок газу через білоруську трубу надійшов у понеділок зранку, невдовзі після того, як “Газпром” почав знижувати тиск у газопроводі. Відразу після цього відбулась зустріч чиновників ЄС та експертів з енергетики, які обговорили ситуацію з постачанням газу.

“Це свідчить, що Механізм Швидкого Реагування, який ініціювали Росія та ЄС ще минулого року, працює ефективно. Він включає в себе не лише попередження, але і початок консультацій, де обговорюється, що може статись і які рішення варто прийняти”, — прокоментував ситуацію високопосадовець з ЄС.

Окрім Механізму Швидкого Реагування, російські дипломати напередодні протягом кількох днів тримали в курсі представників Європейської Комісії про ситуацію з Білорусією. “Тому конфлікт з Білорусією не був для нас сюрпризом”, — заявив один із членів команди Президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

 Більше того, в Брюсселі через британську консалтингову групу GPlus активно працювала інформаційна кампанія з бюджетом біля 2 мільйонів євро про те, що конфлікт з Білорусією є суто комерційним, і Газпром поводить себе у даній ситуації “як і будь-яка компанія у світі”, яка довірила кошти ненадійному клієнту.

UA-Energy.org

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com