Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЕЗ ТІГІПКО ПР БУДЕ СЛАБШАТИ

Верховная Рада (ВР) України зареєструвала 5 липня, проект ухвали про звільнення Сергія Тігипка з посади віце-прем’єр-міністра України.

В лавах Партії регіонів є незадоволені віце-прем’єром з економічних питань Сергієм Тігіпком, проте про звільнення реформатора поки ніхто не говорить. Саме Тігипко відповідав за підготовку Податкового кодексу, який викликав масу критики з боку підприємців.

Проте, перший заступник голови фракції Партії регіонів М.Чечетов заявив, що у коаліції немає приводів звільняти Тігіпко. Крім того, віце-прем’єр зміг добитися надання МВФ чергового кредиту і його звільнення перед ухваленням остаточного рішення МВФ просто неймовірне. Сергієм Тігіпком незадоволені і партнери Партії регіонів комуністи. Лідер фракції КПУ Петр Симоненко вважає, що уряд повинен розглянути питання відповідальності віце-прем’єра Сергія Тігіпко за непрофесійно підготовлений проект Податкового кодексу, повідомив УНІАН.

«Треба розглянути відповідальність Тігіпка за те, що він зробив — вніс на розгляд парламенту непрофесійний і непідготовлений проект закону», — сказав Симоненко.
Тим самим, за його словами, Тігіпко показав свою неспроможність і безвідповідальність в державних питаннях, які ставила перед ним коаліція.

Симоненко додав, що це питання він обговорював з керівництвом Кабінету міністрів.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що він нічого не чув про те, що фракція КПУ вимагала відставки віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка. За його словами, з даною ініціативою виступала тільки фракція БЮТ. «Але це їх право — щось вимагати, а наше право — вирішувати те, що ми хочемо вирішувати», — додав він. В той же час, політологи допускають, що восени Тігіпко сам піде у відставку і критикуватиме владу, щоб заробити більше голосів на місцевих виборах, які пройдуть 31 жовтня. Але сьогодні Тігіпко поки не має наміру йти в опозицію.

«На виборах ми надали місцевим парторганізаціям самим визначатися з підтримкою кандидатів. Якщо десь буде кандидат в депутати або мери від ПР, який влаштує місцеву організацію, вона може підтримати його. Але перш за все ми розраховуємо на власні сили — адже рейтинги показують: Тігіпко не тільки зберіг позиції на Сході, Півдні і в Центрі, але і додав на Заході», — відзначив один з лідерів «Сильної України» К.Бондаренко. «І ПР, і «СУ» зацікавлені в співпраці. І регіонали, і Тігіпко розуміють, що взаємними звинуваченнями ослаблять свої партії і підсилять опозицію. До того ж у ряді областей без Тігіпка ПР ніколи не отримає більшість. Отже нинішній шлюб за розрахунком влаштовує всіх», — вважає політолог В.Карасьов.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com