Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРЕЗИДЕНТ ПООБІЦЯВ

Президент Віктор Янукович готовий забезпечити умови, в яких народ відчуватиме відповідальність влади, економічне процвітання і соціальний прогрес. 

Про це йдеться в його зверненні до народу з нагоди 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України, оприлюдненому на сайті президента та зачитаному на врочистому засіданні Верховної Ради у п’ятницю.

Янукович зазначив, що 20 років тому, прийнявши Декларацію про державний суверенітет України, наша держава зробила непростий, але рішучий крок до незалежності.

“Водночас слід пам’ятати, що у складі Радянського Союзу, хай і в умовах обмеженого суверенітету, Україна заклала основи економічної і культурної потуги, без якої майбутня Незалежність була б неможливою”, — зазначив він.

За словами президента, той період можна оцінювати по-різному, але “незаперечним лишиться одне: це — наша історія, і переписувати її не дозволено нікому”.

“Двадцять років тому українському народу, а заразом — міжнародній спільноті було дано чіткий сигнал, яким шляхом Україна попрямує у майбутнє. Ніхто тоді не міг передбачити, наскільки складним і суперечливим буде цей поступ”, — зазначив Янукович.

“Багато помилок було допущено, чимало зусиль витрачено на безплідне протистояння між окремими політичними таборами. Однак, очевидно, так було визначено самим Провидінням, щоб ми пройшли цей шлях надій і розчарувань до кінця. Тому, я переконаний, нам не слід ані ідеалізувати попередні двадцять років, ані применшувати їх значення”, — заявив він.

За словами президента, “ми рухаємося уперед”.

“Сьогодні, нарешті, здобуто довгоочікувану політичну стабільність, закладаються підвалини глибоких системних реформ, які дозволять вивести Україну на шлях сталого соціально-економічного розвитку”, — сказано в зверненні.

“Як президент держави, гарант Конституції я сповнений рішучості забезпечити Україні такі внутрішньополітичні і зовнішні чинники, які дозволять нашому народу відчути, що безвідповідальність влади назавжди відійшла в минуле”, — запевнив Янукович.

“Європейська перспектива, розвиток стратегічних відносин з центрами світової політики, в тому числі з Російською Федерацією, забезпечать нам економічне процвітання і соціальний прогрес. Таким чином ми гідно продовжимо справу, розпочату двадцять років тому”, — пообіцяв президент.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com