Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗНОВУ ПЕРЕНЕСЕНО

Парламент ухвалив проект постанови “Про стан виконання постанови ВР від 8 липня 2010 року “Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України” і визнання недійсними деяких рішень Верховної Ради щодо проекту Податкового кодексу”. Згідно з документом, Рада скасовує попередні постанови, якими Податковий кодекс був прийнятий за основу, а також постанову про всенародне обговорення кодексу.

Також постановою проект Податкового кодексу №6509 знято з розгляду. Комітету з питань податкової і митної політики рекомендують до 10 вересня внести на розгляд доопрацьований проект з урахуванням зауважень парламенту.

***

Проект Податкового кодексу може бути розглянутий на засіданнях профільних комітетів парламенту вже до 23 вересня, прогнозує лідер фракції ПР Олександр Єфремов: «15 вересня поточного року на засіданні Кабінету міністрів України після попереднього обговорення з асоціаціями, які діють в нашій державі, цей кодекс буде затверджений... До 23 вересня ми готові будемо пройти комітети і винести його на перше читання у Верховну Раду», - сказав він в інтерв’ю журналістам. За словами Єфремова, якщо в законопроекті будуть «допущені якісь помилки», то вони будуть виправлені і документ буде готовий до розгляду в другому читанні.

***

Процедура винесення нинішнього проекту Податкового кодексу на громадське обговорення є фікцією. Про це заявив кандидат економічних наук Андрій Новак.

На його думку, цей документ повинні готувати виключно кваліфіковані спеціалісти. А ідея про винесення Податкового кодексу на громадське обговорення та подальше врахування всіх пропозицій від населення є ідеєю “рівня дитячого садка”.

Експерт зазначив, що не бачить сенсу ухвалення Податкового і Бюджетного кодексів у нинішньому вигляді: “Що вони є, що їх немає - жодної різниці. Вони просто законсервували на рівні кодексної системи ті правила гри, які існували до цього часу. Хоча Бюджетний і Податковий кодекси разом із бюджетом на 2010 рік мали б бути інструментами реформ”.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com