Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВАКЦИНА ДАЄ НЕВРОЛОГІЧНИЙ СИНДРОМ

У Європі зареєстровані 22 випадки захворювання на синдром нарколепсії-катаплексіі у людей, які зазнали вакцинації від «свинячого «грипу.?

26 серпня французьке Агентство з санітарного контролю за лікарськими препаратами (AFSSAPS) повідомило про 22 зареєстровані у Європі випадки захворювання синдромом нарколепсії-катаплексіі у людей, які зазнали вакцинації від «свинячого «грипу. 21 випадок був зафіксований після щеплення вакциною Pandemrix фірми GSK, і ще один — після вакцини Panenza фірми Sanofi. Як пише Le Figaro, нарколепсія-катаплексія — маловивчене і дуже рідкісне хронічне неврологічне захворювання, яке вражає приблизно 20-30 людей зі 100 тисяч. Воно характеризується денними нападами непереборної сонливості, але найбільш специфічною ознакою є виникнення катаплексіі — раптової втрати м’язового тонусу внаслідок емоційних потрясінь.

Перші підозри щодо вакцини виникли 18 серпня, коли Швеція проінформувала Європейське агентство з лікарських засобів про шість випадків нарколепсії-катаплексіі у дітей у віці 6-12 років, які наступили через 1-2 місяці після введення їм вакцини Pandemrix. Потім про шість випадків повідомила Фінляндія. Ще шість (троє дітей і троє дорослих) було зафіксовано у Франції. Всього у Франції вакцинації від вірусу H1N1 піддалися 5,7 млн осіб, зареєстровано 4428 побічних ефектів. В основному (у 4,1 млн випадків) використовувалася вакцина Pandemrix, ще 1,6 млн осіб отримали вакцину Panenza.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com