Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАПИТУЄТЕ — ВІДПОВІДАЄМО

Одним з основних методів роз’яснювальної роботи серед громадян є проведення сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія». В органах державної податкової служби з метою живого спілкування платників податків з керівництвом податкових органів у державних податкових інспекціях столиці проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія». Ось деякі із актуальних запитань, які надходять від платників податків.

Запитання. Фізична особа укладає з юридичною особою договір обміну рухомим майном. Які податки у даному випадку юридична особа має утримати з громадянина?

Відповідь. Статтями 715 та 716 Цивільного кодексу України зазначено, що кожна із сторін договору міни є продавцем того товару, який передає в обмін, і покупцем товару, який одержує натомість. Відповідно до ст. 12 Закону України від 22.05.2003 року № 889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі — Закон № 889-IV) якщо один об’єкт рухомого майна обмінюється на інший об’єкт рухомого майна, то кожна із сторін договору міни сплачує 50 % від суми податку, що визначається шляхом застосування ставки податку 15 %, до вартості майна, яке відчужується кожною із сторін, розрахованої за звичайними цінами. 

Отже, якщо здійснюється міна (купівля-продаж) рухомого майна між громадянином та підприємством, незалежно — без нотаріального посвідчення договору чи з таким посвідченням, то в даному випадку юридична особа, як передбачено п. 12.4 Закону № 889-IV, має виступити податковим агентом щодо звичайної вартості рухомого майна, яке відчужується фізичною особою.

Запитання. Де можна знайти програмне забезпечення для ведення обліку записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді?

Відповідь. Державна податкова адміністрація розробляє та розміщує на своєму офіційному веб-сайті програмне забезпечення з відкритим кодом для ведення обліку записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді і забезпечує його безоплатне розповсюдження (включаючи зміни і доповнення) шляхом надання можливості для копіювання такого програмного забезпечення як через Інтернет, так і шляхом запису на носії інформації платника за його запитом.

Запитання. Який ключ використовується для накладання електронного цифрового підпису?

Відповідь. Для накладання ЕЦП на податкові документи в електронному вигляді при їх передачі до органу ДПС використовувати особистий ключ, відповідно якому посилений сертифікат відкритого ключа надано платником податків до органу ДПС разом із цим Договором.

Запитання. Платник податку надав до ДПІ договір про визнання електронних документів та відкритий ключів. Коли можна подавати звітність в електронному вигляді?

Відповідь. Платник можете відправляти звіти в електронному вигляді з моменту подання до ДПІ двох підписаних примірників договору про визнання електронних документів та відкритих ключів.

Запитання. Який порядок звернення громадян до органів державної податкової служби?

Відповідь. У зверненнях слід правильно формулювати запитання та надсилати їх до відповідного органу ДПС. Звернення згідно з вимогами ст. 5 Закону України від 02.10.96 р. № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі — Закон № 393/96-ВР) має містити такі дані: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина. Воно в обов’язковому порядку підписується заявником (заявниками) із зазначенням дати. Звернення, оформлене без дотримання цих вимог, повертається заявникові з відповідними роз’ясненнями не пізніше як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, які передбачено частиною першою ст. 7 Закону № 393/96-ВР. Тобто якщо запитання, викладене у зверненні, не входять до повноважень органів ДПС, то воно в термін не більше п’яти днів пересилається за належністю до відповідного органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянинові. У разі якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обґрунтованого рішення органом чи посадовою особою, воно в той самий термін повертається громадянину з відповідними роз’ясненнями.

Шановні громадяни! Якщо у Вас виникли питання з податкового законодавства, Ви можете звернутися до ДПІ у Голосіївському районі м. Києва за телефонами 591-61-22, 591-61-24, 591-61-87, 591-61-77 або до Інформаційно-довідкового департаменту ДПА України за номером телефону 0-800-501-007.

ДПІ у Голосіївському р-ні м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com