Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄНП попередив Януковича

Сьогодні починається формування списків на виборах в місцеві ради. У деяких областях влада заблокувала участь «Батьківщини» у виборах, із залученням Мінюсту, МВС і судів формуються органи фальшивої «Батьківщини», і саме її виборчі комісії реєструють як суб’єкта виборчого процесу.

Цій проблемі був присвячений цілий фрагмент в резолюції Європейської народної партії. ЄНП є найбільшою і найбільш впливовою правоцентристською пар­тією в Європі, яка на даний момент включає 73 партії-члена з 39 країн, президентів Європейської Комісії, Ради і Парламенту, 15 розділів держав ЄС і 6 розділів держав, що не входять в ЄС, 13 членів Європейської Комісії. Вона також має найбільшу групу в Європейському Парламенті.

З тексту резолюції ЄНП:
«ЄНП глибоко стурбована поточною ситуацією з демократичним розвитком в Україні. Засуджує втручання держави у внутрішні справи основної опозиційної партії, що може перешкодити її участі в місцевих виборах у ряді регіонів, а саме:
 Відмова місцевих представництв Міністерства юстиції, зокрема в Київській, Львівській, Луганській і ряду інших областей, визнавати рішення місцевих осередків партії «Батьківщина», попри те, що в сферу їх повноважень входить лише враховувати такі внутрішні партійні рішення. Поблажки державними чиновниками створенню паралельних партійних структур в регіонах, а також судові заборони на зміну місцевого партійного керівництва. Репресивні дії і залякування податковими і іншими державними контролюючими органами місцевих партійних осередків і партійних активістів. Під­тверджує свою повну і рішучу підтримку і солідарність з лідером опозиції Юлією Тимошенко і братськими для ЄНП партіями України: Партією «Батьківщина», Рух і Наша Україна, і закликає Президента Януковича і інших українських високопосадовців припинити антидемократичну діяльність і будь-яке втручання у внутрішні справи опозиції, а також забезпечити її безперешкодну участь в місцевих виборах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com