Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Легко брати...

Позитивні оцінки МВФ дають підстави сподіватися, що 30 листопада фонд виділить Україні другий транш об’ємом 1 млрд. SDR (1,56 млрд. доларів), навіть не дивлячись на те, що пенсійна реформа не розпочата.

До такої думки прийшли експерти, опитані видання «Коммерсантъ-Украина».

«МВФ неодноразово йшов на поступки, особливо якщо українські власті демонстрували просування реформ. Тому на тлі загального прогресу МВФ може погодитися на невелике відстрочення пенсійної реформи», — говорить директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин.

«Згідно меморандуму, українські власті зобов’язалися підготувати і прийняти всі необхідні законопроекти, пов’язані з пенсійною реформою, до кінця грудня. Проте вже зараз очевидно, що це завдання виявилося складнішим. Тому під час другого перегляду програми МВФ, швидше за все, не робитиме акцент на пенсійній реформі, а зверне увагу на інше зобов’язання — повернення нарахування пені за прострочені платежі за житлово-комунальні послуги», — вважає економіст Віталій Ваврищук. На його думку, пенсійна реформа може бути відстрочена на півроку, і це питання стане основним в ході наступного перегляду програми МВФ.

Третій транш на 1 млрд. SDR планується отримати 15 березня 2011 року.

2 жовтня голова Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан висловив думку, що, завдяки підтримці фонду, Україна почала рухатися в правильному напрямі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com