Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВОЛЬОВИЙ БОЄЦЬ

Академія пишається численними спортивними досягненнями своїх студентів. У жовтні цього року вони порадували Альма матер багатьма перемогами.

Про успіхи одного з видатних кікбоксерів Академії розповів директор Навчального Центру особистої безпеки людини та національних одноборств Ігор Шаров: «2-5 жовтня у Ялті відбувся Кубок світу з кікбоксінгу за версією Всесвітньої асоціації організацій кікбоксінгу (WAKO). На цьому форумі студент п’ятого курсу Інституту міжнародних відносин та лінгвістики імені Аверроеса (МАУП), що навчається за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», Дмитро Безверхий виступав у двох розділах, у кожному розділі він провів по три бої і завоював дві золоті медалі Кубку світу».

Своїми враженнями від поєдинків поділився Дмитро Безверхий: «Головним завданням на Кубку світу у розділі лайт-контакт для мене була перемога над донецьким спортсменом Артемом Скобченком, який був чемпіоном України. Цей бій був принциповим, тому що переможець отримував право поїхати на Чемпіонат Європи у складі збірної України у ваговій категорії 57 кг. Поєдинок був дуже важким, але я здобув перемогу і путівку на Чемпіонат Європи».

Як розповів тренер Дмитра Ігор Шаров, Чемпіонат Європи з кікбоксінгу є головною подією року для представників цього виду спорту. Турнір відбувся з 18 по 23 жовтня у Баку, на ньому були представлені 800 учасників з 36 країн. Кожна країна має право виставляти лише одного спортсмена у ваговій категорії, тож конкуренція дуже висока, а кожен з учасників — найсильніший спортсмен цього виду спорту у своїй країні.

На Чемпіонаті Європи Дмитро Безверхий у першому поєдинку переміг спортсмена з Грузії; у другому поєдинку — здобув перемогу над турком, у третьому бою — переміг угорця. Це був півфінал Чемпіонату Європи, протягом двох раундів був рівний рахунок, а у третьому раунді, продемонструвавши характер, вольові якості, витривалість і прагнення до перемоги, Дмитро переміг і отримав можливість виступати у фіналі Чемпіонату Європи.

У фінальному поєдинку студент МАУП Дмитро Безверхий зустрівся з триразовим чемпіоном світу, дворазовим чемпіоном Європи Максимом Айсіним (Росія). «Інтрига цього поєдинку полягала у тому, що минулого року на Чемпіонаті світу вони вже зустрічалися, тоді Максим Айсін переміг з невеликою перевагою, тому цього року перемога над Максимом була нашою головною метою, — говорить Ігор Шаров, — це  був важливий момент і психологічної настанови, і всієї підготовки, через яку ми пройшли протягом року. Бій був дійсно драматичним. Протягом двох раундів перевага переходила від одного спортсмена до іншого. У третьому раунді за рішенням суддів, яке викликало запитання, як у секундантів, так і у глядачів, Дмитро отримав мінус один бал за вихід за межі майданчику. Наприкінці поєдинку він майже наздогнав російського спортсмена за балами, однак для перемоги цього не вистачило».

Таким чином, Дмитро Безверхий здобув друге місце на Чемпіонаті Європи у ваговій категорії до 57 кг у розділі лайт-контакт, на сьогодні це найбільше досягнення нашого кікбоксера, який є одним з яскравих спортсменів Академії.

На запитання,  що важливіше в поєдинку — фізична підготовка, чи психологічна, — Дмитро відповів: «На мою думку, психологічно вистояти важче. Я виходжу на килим із задоволенням. Якщо говорити про спорт найвищих досягнень, то спортсмени мають приблизно однакову фізичну форму, і більшу роль відіграє те, хто більш підготовлений з морально-психологічної точки зору, у кого сильніша воля і бажання перемогти».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com