Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Єпископ Макарівський Іларій: «якщо зникають абсолютні духовні цінності у житті людей — цивілізація гине»

Міжрегіональну Академію управління персоналом відвідав Голова Синодального відділу Релігійної освіти та катехізації Української Православної Церкви, преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії.

Напередодні Новорічних та Різдвяних свят до Міжрегіональної Академії управління персоналом завітав почесний гість — преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, Голова Синодального відділу Релігійної освіти та катехізації Української Православної Церкви і Голова новоствореного Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді Української Православної Церкви.

В українському просвітницькому центрі МАУП на зустрічі з шановним Владикою були присутні професори, викладачі та студенти Академіїї. Зокрема, Секретар Академії Василь Григорович Короткін; директор духовно-просвітницького Центру імені Святих Апостолів, завідувач кафедри православної культури та теології МАУП протоієрей Діонісій Мартишин, керівник відділу релігійної освіти та катехізації Київської єпархії доцент ієрей Сергій Коцар, протодиякон доцент Василь Стецяк і диякон доцент Анатолій Чорногор.

Зустрічаючи високошановного гостя та представляючи його високоповажній аудиторії, протоієрей Діонісій Мартишин підкреслив: «Спілкуючись з єпископом Іларієм, ми маємо можливість доторкнутись не лише до вершин сучасної ієрархічної високої піраміди церковної влади, а головне, у рамках діалогу та у форматі бесіди, залучитися до живоносного джерела богословської та інтелектуальної традиції Православної Церкви«.

Під час свого виступу та відповідей на запитання студентів, преосвященніший єпископ Іларій зазначив: «Світова історія цивілізацій дає нам приклад, якщо зникають абсолютні духовні цінності у житті людей — цивілізація гине, руйнуються процеси соціального розвитку суспільства. Тому і сьогодні у час глобальної системної світової кризи необхідність виявлення, осмислення та розвитку духовних вимірів сучасної людини набуває пріоритетного значення. Ігноруючи релігійні та духовно-моральні питання розвитку людства, концентруючись лише на досягненнях науково-технічного прогресу, без урахування культурної та богословської традиції всесвіту, сучасна наука лише поглиблює кризу та її негативні наслідки. Стає очевидним, що людина новоєвропейського типу з її ліберальним світоглядом та антирелігійним самовизначенням просто нездатна вирішити увесь той комплекс глобальних проблем, який вона сама й породила. Звідси постає необхідність корінних змін у сучасних засадах освіти, науки та громадського буття. Пошук нових основ суспільного розвитку, оновлення духовності — всього, що закладене у фундаментальні підвалини православного віровчення та християнської етики«.

В цілому зустріч з молоддю відбулася у дусі радісного спілкування та інтелектуального діалогу. Наприкінці бесіди Владика Іларій побажав усім студентам, викладачам та працівникам Академії вічної молодості душі, кріпості серця та духовного оптимізму.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com