Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Припинити дискримінацію

П’ятдесят народних депутатів України від двох опозиційних фракцій та позафракційні звернулися до Президента В.Януковича з вимогою припинити дискримінацію з боку влади українських церков. Про це поінформував ініціатор звернення, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, повідомили ІМК у прес-службі політсили.

«Ми, народні депутати України, глибоко стурбовані підтримкою Вами як Главою Української держави, а також очолюваною Вами владою в цілому, лише однієї релігійної організації — Української Православної Церкви в підпорядкуванні Московського Патріархату (УПЦ-МП). При цьому, всупереч нормам Конституції та Законів України, інші релігійні організації, що об’єднують мільйони українців, зазнають демонстративної зневаги та дискримінації з боку влади», — йдеться у зверненні.

Автори звернення закликають Президента України невідкладно налагодити державно-церковний діалог шляхом проведення особистих зустрічей із представниками Всеукраїнської Ради Церков, з предстоятелями Української Православної Церкви — Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви та представниками інших релігійних організацій, що діють в Україні; припинити будь-які спроби влади як шляхом зміни законодавства, так і через конкретні дискримінаційні дії виконавчої влади на центральному та місцевому рівнях створити штучні преференції лише для однієї релігійної організації; забезпечити об’єктивне розслідування фактів тиску на представників УПЦ-КП, перешкоджання в проведенні релігійної діяльності, рейдерського захоплення храмів.

 ІМК

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com