Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

А з лампами недопрацювали...

Дуже багато людей стали користувачами енергозбережних ламп, проте британські лікарі виявили, що такі лампи можуть завдати серйозної шкоди чутливій шкірі і здоров’ю. Фахівці провели дослідження, яке показало, що світло енергозбережних ламп може стати причиною мігрені і навіть нападів епілепсії.

А ось у людей, у яких дуже чутлива шкіра, із-за таких лампочок можуть з’явитися висип, екзема, псоріаз і набряки на шкірі. Також такі освітлювальні прилади шкідливі для ніжної шкіри немовлят. На сьогодні існує 2 види енергозбережних ламп : колагенові і флуоресцентні. Найбільш небезпечні з них — флуоресцентні. Фахівці радять виключити з продажу лампочки цього виду, розраховані на 100 ватів. Лампи енергоємністю 40 і 60 ватів вкручені в торшер або бра вважаються менш шкідливими, повідомили експерти.

Раніше вчені вже заявляли про те, що такі лампи можуть стати причиною проблем із здоров’ям, проте тепер сталі відомі нові подробиці їх впливу на шкіру людини.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com