Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Весняні гастролі вокальної студії МАУП “Gloria”

Нещодавно вокальний колектив Міжрегіональної Академії управління персоналом “Gloria” розпочав весняні гастролі. Вокалісти побували в Угорщині на музичному конкурсі в Веспремі з культурно-екскурсійною програмою: “Будапешт, Вена, Братислава, Балатон”, а також виступили перед журі та глядачами на Міжнародному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва “Ялтинський берег”.

Молоді артисти уважно підходять до вибору свого репертуару, з яким вони виступають, ретельно готуються до кожного показового виступу і завжди отримують перемогу за свої старання. Колектив приділяє багато уваги репетиціям, які займають багато часу.

На конкурсі в Угорщині в одній творчій площині зібралися виконавці з Німеччини, Росії, Угорщини, які демонстрували вокальні, інструментальні, танцювальні та інші грані свого таланту. Наші учасники обрали естрадний матеріал для виступів. “Gloria” представляла на конкурсі тріо, дуети та соло.Гран-прі та диплом за дипломатичні відносини отримали за пісні-соло Сергій Свінцов, Таня Гармаш та Катерина Агафонова. Тетяна Гармаш виконала  дві авторські пісні “Ти мій” та “Когда пройдут дожди”. Також гран-прі отримали дуети Катерини Агафонової з Сергієм Свінцовим та Юлії Молдован та Сергієм Свінцовим, а також тріо цих виконавців. Кожен переможець одержав від організаторів конкурсу лист-подяку за підтримку дипломатичних відносин від міста Херенд, дипломи з місцями та приємні подарунки.

“Організатори конкурсу дають прекрасну можливість не тільки виступити та показувати свій талант, але і подивитися європейські столиці з дивовижними пізнавальними екскурсіями. Повернувшись додому з Угорщини, до сих пір живеш враженнями від тих міст, які ми відвідали, - розказала нам керівник вокального ансамблю “Gloria” Анна Кольберт. - Організаторами конкурсу була компанія “Renaissance - 2009” на чолі з сім’єю Варі ( Джозеф Андрас Варі та Пітер Варі), яка організовувала не тільки цей конкурс “Аеда-Європа”, але і інші: “Долина творчості”, “Осінь Будапешта”, “Різдвяні вогні” та конкурси за межами Угорщини  після яких хочеться повернутися, щоб ще раз взяти участь у такій дружній акції  справжнього багатонаціонального свята”.

Учасники колективу “Gloria” повернулися з конкурсів, переповнені бурхливими  емоціями та враженнями. Сергій Свінцов поділився з нами, що для нього спів - це вираження почуттів та емоцій, які не можна виразити просто словами: “Коли ти чуєш музику, кожною частинкою і фіброю своєї душі розумієш, що це єднання і є одним із найпрекрасніших моментів у житті. Це почуття заворожує і полонить. Коли я отримав пропозицію поїхати до Угорщини, то не зміг відмовитися. Було дуже цікаво і я не пошкодував про це жодної  секунди. Організація конкурсу та дозвілля було на високому рівні. Розважали нас екскурсіями та давали на деякий час забути про виступи, репетиції.

За активну участь у культурно-громадському житті Міжрегіональної Академії управління персоналом компанія “Renaissance - 2009” оплатила Сергію Свінцову поїздку до Угорщини.

Катерині Агафоновій, студентці Інституту міжнародних відносин та лінгвістики,  дуже сподобалась насичена культурна програма на конкурсі: “В Угорщині  була справжня весна. Цей конкурс подарував нам багато хороших емоцій, зарядив весняним позитивом та приніс приємні плоди нашої роботи”.

Динамічність виступів на різних конкурсах вокального колективу “Gloria” вражає. Не встигли вони повернутися з Угорщини, як одразу поїхали до Ялтина Міжнародний фестиваль - конкурс вокального мистецтва “Ялтинський берег”. Перше місце дипломанта в номінації “авторська пісня” виграла студентка Інституту права Альона Савченко. Разом зі своєю подругою Катериною Дружиніною вони виконали дві пісні на власну музику та вірші під назвами: “Шалений танок” та “Звуки висоти”. Поєднавши етнічні мотиви з джазовою музикою, дівчата підготували дуже цікавий та креативний  матеріал, чим підкорили публіку і суддів.

На думку Юлії Молдован, студентки 4 курсу Інституту міжнародної економіки, фінансів та інформаційних технологій, учасниці вокального колективу “Gloria”, українські фестивалі в організаційному плані не відстають від європейських: “Союз вокалістів України - молодці. Вони вміють організовувати та проводити фестивалі. Підбирають таких конкурентів, з якими  цікаво змагатися”.

Матеріал на конкурс колектив обрав складний, але артисти впоралися із завданням на всі 100%! На фестивалі “Gloria” представила справжні музичні хіти: пісню Елтона Джона “Sorry Seems To Be The Hardest Word”, “Аеропорти” Леоніда Агутіна та Володимира Преснякова та “Everybody” гурту Backstreet Boys. “Наші виступи підірвали публіку, зарядили глядачів енергетикою, нам підтанцьовували  та щиро аплодували. Особливо пісня “Everybody” дуже сподобалася усім присутнім в залі,- розказала Юлія Молдован, - важко було морально виступати останній день. Три дні були сповнені нервового напруження, постійні репетиції виснажували, але своїм виступом ми подарували драйв глядачам та самі отримали шалену кількість позитивного настрою”.

Щасливий випадок привів до колективу “Gloria” студентку першого курсу МАУП, майбутнього маркетолога та учасницю конкурсу “Панна МАУП - 2011” Мілу Браташ. Міла поки що не виступає разом з колективом, але цілеспрямовано працює над своїми вокальними здібностями і в майбутньому, маємо надію почути її уже в діючому складі колективу. “Мені дуже подобається бути частинкоюмузичної студіїМАУП “Gloria”. Крім того, що в колективі зібралися дуже хороші люди, тут дійсно навчають співати. Мене приємно здивував професійний рівень такого колективу, і я рада, що тепер я разом з цими людьми. Анна Вікторівна дає таку підготовку, яка надихає студентів продовжувати музичну діяльність та вступати до  консерваторії”.

Дуже приємною та важливою була фінансова допомога від Академії, - поділився Сергій Свінцов ,-  ми думали лише про те,  як гідно виступити і представити МАУП на цих конкурсах”.

 Здобутком цих поїздок є не тільки дипломи, гран-прі, а й неймовірні емоції та хороші спогади про поїздки, нові враження, знайомства, спілкування, що залишаться на все життя в серцях молодих та талановитих учасників колективу “Gloria”.   

Молоді виконавці планують не зупинятися на досягнутому і надалі виступати, поліпшувати свій вокальній рівень та вдосконалювати свої вміння. Цього року, як і завжди, до колективу прийшли нові учасники, тож і від них чекаємо яскравих злетів і перемог.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com