Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наїхали на мову

Київська влада має наміри щодо переведення навчання дітей з державної мови на російську.

Про це йдеться у депутатському зверненні народного депутата від «Нашої України» Лілії Григорович.

Як повідомила прес-служба «Нашої України», партія вимагає від Президента негайно втрутитися у цю ситуацію. Григорович зазначає: їй стало відомо про спроби Управління освіти Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації безпідставно ініціювати питання переведення шкіл району на російську мову викладання.

Зокрема, 11 квітня 2011 р. у терміновому порядку за наказом директора школи №267 класні керівники 4-х класів зібрали батьківські збори з питання мови навчання дітей. У батьків вимагали дати відповідь на питання чи бажають вони, щоб у їхніх дітей з 5-го класу викладання усіх предметів проводилось російською мовою.

«З ініціативи управління освіти дирекціям шкіл було поставлено завдання забезпечити переведення навчання дітей на російську мову, але таким чином, ніби ініціатива виходить від батьків», — підкреслила народний депутат.

«Абсолютна більшість батьків та вчителів виступили категорично проти подібних ініціатив. Фактично, влада використовує норми чинного законодавства, які надають батькам право вибору мови навчання дітей, для того, щоб переконати батьків відмовитися від навчання державною мовою. Вважаю, що такі ініціативи можуть виходити виключно від самих батьків дітей, а не державних органів», — наголошує Григорович.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com