Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Захистив книгарні

Президент України підписав закон про заборону малої приватизації приміщень бібліотек, книгарень, державних видавництв. Таким чином, як заявляє прес-служба глави держави, Президент поклав край безжальному нищенню національного надбання і вивів з-під загрози приватизації, видворення, ліквідації тисячі бібліотек, сотні книгарень, десятки видавництв.

“Це, безумовно, значна передумова розвитку національної культури, літератури. У цьому також є ознака того, що суспільство нарешті виліковується від тяжкої хвороби - байдужості влади до потреб тих, хто її поставив - громадян”, - йдеться у повідомленні.

Прес-служба Президента задається питанням, чому це сталося аж на двадцятому році існування держави: “Чому ті, хто так багато говорив про “націю”, “мій народ”, “історичну пам’ять”, пропускали повз вуха волання про допомогу й захист, коли держава, творчі колективи втрачали приміщення, а зрештою - й самі видавництва, поліграфічні підприємства, а на їх місці поспіль поставали вже приватні ресторани, бутики, казино та масажні салони?”

У повідомленні на сайті Президента також розміщено перелік закладів, які зникли або опинилися під загрозою закриття у столиці. Це видавництва “Мистецтво”, “Музична Україна”, “Урожай”, “Українська енциклопедія імені Миколи Бажана”, головна редакція “Книги пам’яті України”, журнали “Соняшник” і “Веселка”, книжкові магазини “Сяйво”, “Знання”, “Абзац”, “Планета”, “Дружба”, “Методична книга”, “Технічна книга”, “Сучасник”, “Сузір`я”, “Спортивна книга”, “Пропагандист”, “Поезія”, “Медична книга” та ін. “Винні вони були лише в одному - їхні приміщення стояли в центрі”, - робить висновок прес-служба Януковича.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com