Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕ ПОЧАТИЙ КРАЙ

Поки що вітчизняні соціальні мережі практично не політизуються, бо наша влада явно недооцінює ступені впливу мереж на суспільство, відзначають експерти. Але довго українська аудиторія соцмереж поза політикою не протримається, промивання мізків народу через соціальні мережі — світовий тренд. Про це пише журнал WEEKLY.UA. Барак Обама, наприклад, будує на них свою виборчу кампанію і недавно не полінувався особисто звернутися до 500-мільйонної аудиторії Facebook з роз`ясненням своєї економічної політики, відзначає видання. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua 84,4% українців, які користуються соціальними мережами, спостерігають за життям своїх знайомих, 23,11% — шукають однодумців, 16,5% займаються саморекламою, 12,3% зав`язують за допомогою мережі любовні відносини, а 6,3% користуються соціальними мережами, бо це модно.

Первинною метою соцмереж був пошук друзів за інтересами. Але таких на сьогодні, як свідчить досвід, залишилося в мережах менше чверті з усіх користувачів.

Можна тільки уявити, що станеться, коли наша держава спробує фундаментально політизувати соцмережу. Невже нам не дадуть поспілкуватися без підкинутих дратівливих тем?

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com