Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДИСТАНЦІНА ОСВІТА — ДОСТУПНО І ЗРУЧНО

Як відомо, Академія завжди іде назустріч своїм абітурієнтам і створює найбільш вигідні для них умови для навчання. Так дистанційна освіта в МАУП є насправді дистанційною і дозволяє саме студентові обирати графік та інтенсивність навчання. Крім того, зараз Академія висунула дійсно ексклюзивну пропозицію — дистанційне навчання усього за 4000 грн. на рік.

Про переваги дистанційної освіти в Міжрегіональній Академії управління персоналом розповіла декан факультету дистанційної освіти Влада В’ячеславівна Губар.

— У наш не простий час, коли людина постійно повинна працювати, підвищувати свій кваліфікаційний рівень, чи може їй в цьому посприяти дистанційна форма освіти?

— Безперечно, людина, яка усвідомлює свій кар’єрний шлях, шукає можливості, не витрачаючи зайвий час, і що також важливо, не витрачаючи великих коштів, здобути знання, і диплом про додаткову освіту. Не секрет, що багато людей сьогодні працюють не за фахом, здобутим колись, отже зацікавлені в додатковій освіті. З’являються нові види діяльності і людина має встигати здобувати додаткову професію. І саме цьому сприяє дистанційна форма навчання, надаючи можливість людям, що працюють, що постійно завантажені, мають вже певний життєвий досвід, родину, виокремити в своєму особистому графіку стільки часу, скільки можуть собі дозволити витратити на навчання. І розподілити цей час так, як їм зручно, формуючи індивідуальний графік здобуття нової професії.

Система дистанційного навчання у МАУП забезпечує кожному студенту швидкий доступ до своєї сторінки з розкладом та навчальними курсами з будь-якої точки країни чи світу — можливість вивчення лекцій, додаткових навчально-методичних матеріалів, виконання on-lineтестів, завдань тощо. Інтенсивність навчання поєднується з гнучким графіком і можливостями спілкування з викладачами (навчальна система містить форуми до всіх навчальних дисциплін, у навчанні використовуються тематичні чати).

— Якщо порівнювати заочну і дистанційну форми навчання, у чому пріоритетність саме дистанційної освіти? Для кого більш підходить дистанційна освіта?

— Наші абітурієнти — це зазвичай люди, що працюють в різних сферах, переважно у приватному секторі, але є також державні службовці, вчителі, медичні працівники, і звісно ж, випускники шкіл, що здобувають першу освіту. Частина наших студентів мешкає за кордоном. Більшість студентів дистанційного навчання це, на жаль, поки що мешканці великих міст, де постійне користування інтернет є звичним, але буває і так, що людина вперше знайомиться з мережею, звернувшись до нас з метою отримання дистанційної освіти, і демонструє успіхи у навчанні.

Наші студенти — це люди, які цінують свій час, тобто не можуть собі дозволити бути прив’язаними до жорсткого графіку сесій. Крім того, у нас навчаються люди з обмеженими можливостями, для них це найбільш прийнятний спосіб здобуття освіти.

У кількох регіонах технічну допомогу та консультування здійснюють регіональні представництва Академії.

— Який диплом отримують випускники факультету дистанційної освіти МАУП?

 — Факультет дистанційної освіти МАУП випускає бакалаврів, спеціалістів та магістрів. Надається диплом державного зразка та диплом, оформлений згідно з міжнародними нормами. В дипломі вказується, що випускники навчалися на дистанційній формі освіти. Це формулювання, яке прописане в діючому законі про вищу освіту — «заочна (дистанційна)».

— Наскільки доступна дистанційна освіта, скільки коштує навчання?

— На всі спеціальності та всі рівні навчання вартість однакова — 4000 грн. за рік. Оплата проводиться за семестр.

— Які спеціальності користуються найбільшим попитом?

— Популярна спеціальність «Психологія», спеціалізація «Практична психологія». Також багато абітурієнтів обирають «Менеджмент» pf спеціалізацію «Управління бізнесом», далі за популярністю ідуть «Фі­нанси» та «Облік і аудит». Останнім часом збільшується інтерес до «Маркетингу» (спеціалізація «Міжнародний маркетинг та реклама”). Набираємо на банківську справу, але великого попиту немає на даний час, зберігається тенденція, що навіть банківські працівники обирають спеціальність «Фінанси». Плануємо набирати також на «Право» та інші спеціальності.

— А як щодо якості дистанційної освіти?

— Варто зазначити, що досить часто члени Державної екзаменаційної комісії зазвичай дивуються високим рівнем підготовки наших випускників. Справа в тому, що дистанційна форма навчання вимагає, щоб протягом усього семестру студент насправді інтенсивно працював, вимагає від нього відповідальності перед своїм майбутнім та прагнення до саморозвитку, адже самостійне виконання завдань використовуючи бі­бліотеку курсу, залучаючи додаткові джерела, самостійно плануючи своє навантаження — це ті умови, що формують сучасного фахівця. Таким чином? наші випускники демонструють досить високий рівень підготовки, значну обізнаність у своїй спеціальності, а також серйозне, відповідальне і свідоме ставлення до свого майбутнього фаху.

— Тобто для студентів дистанційної форми навчання МАУП існує бібліотека?

— Так, студенти користуються бібліотекою курсу, тобто тими додатковими джерелами, які пропонують в електронному вигляді розробники навчальних курсів дистанційної освіти Академії до кожної дисципліни (окрім лекційного та практичного матеріалу). Наші студенти мають у своєму розпорядженні готові розроблені лекційні курси, в яких кожен теоретичний блок закінчуються практичним завданням. Крім того, дистанційне навчання стимулює студента до правильного використання додаткових Інтернет-джерел, а також користування Міжнародним бібліотечно-інформаційним центром МАУП.

— А як здійснюється підсумковий по семестровий контроль?

— Оцінка у відомість заноситься на базі індивідуального рейтингу студента, який накопичується протягом семестру на основі здобутих оцінок, балів за виконання поточних завдань протягом семестру. Таким чином студент накопичує підсумковий бал, плюс контрольний тестon-line, який він виконує на сесії. Середня оцінка заноситься у відомість.

— Як відбувається набір на навчання?

— Інтерес до дистанційної форми навчання постійно збільшується. Стабільне збільшення набору зумовлене його демократичністю ДН, ціною, перевагами, про які ми говорили, і загальним зростанням інтернетизації. Інтернет-навчання стає все більш популярним, тому що це зручно та вигідно.

Адреса: м. Київ, вул. Фрометівська, 2 (МАУП)

Тел. приймальної комісії: (044) 490-95-05, (044) 494-47-47

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com