Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розікрали снаряди

СБУ розслідує факт крадійства декількох тисяч тонн артилерійських боєприпасів, призначених для утилізації, які насправді контрабандним шляхом були переправлені в Індію і інші країни Південно-східної Азії.

«У січні 2011 року на вантажному кораблі співробітники військової контррозвідки СБУ виявили партію артилерійських боєприпасів в декілька сотень тонн, яка прямувала, згідно з судновим коносаментом в Індію», — говорить сайту Цензор  джерело  близьке до СБУ. —  Після перевірки виявилося, що на цю партію відсутні необхідні документи. Звіривши номери заводських серіїв снарядів оперативники виявили, що увесь вантаж снарядів по документах Міні­стерства оборони України був спрямований на утилізацію на спецпідприємство «Зірка» в місті Шостка Сумської області. Було порушено кілька кримінальних справ. За документами «Зірки», боєприпаси були утилізовані. Проте є вагомі підстави вважати, що за 2010-й рік ні одна партія снарядів, спрямованих в Шостку, не була утилізована,  а контрабандно вивезена за рубіж. І більше того, замість Індії вантажі цілком імовірно поставлялися в зони бойових дій в Африці».

У матеріалах кримінальної справи фігурує директор заводу «Зірка», відповідальні співробітники Міноборони, а також згадуваний в матеріалах справи «народний депутат Д.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com