Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Митний союз не зацікавився

Комісія Митного союзу (КМС) не планує розглядати пропозиції України про співпрацю у форматі «3+1» на своєму черговому засіданні 16 серпня.

Про це повідомлили джерела агентства УНІАН у Кабінеті міністрів.

“Ми б дуже хотіли, щоб питання було розглянуте, але цього не відбудеться на наступному засіданні комісії Митного союзу», — сказав співрозмовник агентства.

Крім того, до проекту порядку денного засідання КМС 16 серпня питання про розгляд пропозицій України про співпрацю не внесене.

Як повідомлялося, 8 липня Україна передала Росії пропозиції щодо співпраці з Митним союзом у форматі «3+1».

Очікувалося, що вони будуть розглянуті на засіданні КМС у серпні.

Проте, за неофіційною інформацією, пропозиції України, після розгляду експертами уряду РФ, були визнані неприйнятними для реалізації й не були передані для подальшого розгляду до комісії Митного союзу.

Деталі пропозицій української сторони невідомі.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович допускає співпрацю України і Митного союзу у форматі «3 + 1». Тобто тільки в тих частинах, які не завадять інтеграції України в ЄС.

Як пояснили в Адміністрації президента формат «3 + 1» міг би містити в собі, зокрема, секторальні угоди про вільну торгівлю, створення «вільних експортних зон», реалізацію спільних програм розвитку інфраструктури і транзитних коридорів, уніфікацію тарифів і правил транспортних перевезень, спільну модернізацію системи держстандартів за європейськими зразками, розробку і впровадження механізмів підвищення ефективності співробітництва митних і податкових органів, створення спільного ринку освітніх послуг і багато чого іншого.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com