Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світова преса про Тимошенко

Деякі міжнародні експерти вважають, що саме суд над Юлією Тимошенко став наочною ілюстрацією початку Президентом Віктором Януковичем «своєї гри» у зовнішній політиці, особливо з Росією. Преса також продовжує висвітлювати прояви західних реакцій на арешт і утримання Юлії Тимошенко під вартою та інформує про суперечки сторони лідера «Батьківщини» з судом щодо медичного огляду підсудної.

Прокремлівський аналітик, головний редактор московського журналу «Росія в глобальній політиці», Федір Лук’янов пише на сторінках «Огонька», що «суд над Юлією Тимошенко здивував любителів простих схем у російсько-українській політиці». Через цей суд, коли Росія раптом стала на захист свого «символу ненависної Москві Помаранчевої революції», Кремль, як вважає Лук’янов, напевне, вже перестане шукати у сусідній країні «своїх». «Давши хід справі Тимошенко, команда Януковича, — як пише прокремлівський аналітик, — зробила заявку на по-справжньому велику гру, і Росії варто прийняти виклик та остаточно позбутися сподівань на «піддавки».

А московський часопис «Комерсант» досить скептично ставиться до інформації про ймовірну хворобу Юлії Тимошенко і бере слово про «тривожне» погіршення здоров’я лідера «Батьківщини» у лапки і цитує, окрім кількох версій та діагнозів від оточення Тимошенко, скупий звіт пенітенціарної служби від суботи 20 серпня, де сказано, що «стан здоров’я Юлії Тимошенко задовільний».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com