Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Загроза виборам

Ніхто ніколи не повірить, що екс-прем`єр-міністра Юлію Тимошенко судять за злочини, а не за політичними мотивами. Про це лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк заявив у Донецьку на прес-конференції. Кажучи про політичну ситуацію в Україні, що пов`язана з арештом Тимошенко, Яценюк відзначив, що прогнозувати дії нинішньої влади складно. «Краще читати прогноз погоди, там більше вірогідності», — сказав він. «У влади немає взагалі якогось зрозумілого плану, що робити. Це точно зрозуміло», — сказав голова «Фронту Змін».

При цьому Яценюк висловив думку, яким має бути судовий процес над Тимошенко, щоб він відповідав кримінальному процесу, а не сприймався як «зведення політичних рахунків». «Публічний процес — раз, пряма трансляція — два, підготовленість судді — три, не використовувати попереджувальних методів, тобто арешту — чотири і доводити в суді правоту кожної сторони, як стороні звинувачення, так і стороні захисту. Тоді б це було кримінальним процесом. А зараз це класичний політичний процес», — пояснив Яценюк.

Він порадив почитати іноземні ЗМІ, щоб переконатися в тому, що весь світ сьогодні сприймає цей судовий процес як політичний. «Прочитайте всі іноземні газети... Навіть якщо теоретично уявити, що там є склад злочину, в це вже ніхто не повірить, ніколи», — сказав голова «Фронту Змін».

***

Арсеній Яценюк вважає, якщо опозиція відмовиться від так званої участі в парламентських виборах 2012 року, то ці вибори апріорі будуть визнані недемократичними.

»У тому разі, якщо Тимошенко буде за гратами на час проведення парламентської кампанії, опозиції слід подумати про те, чи брати участь у парламентських виборах 2012 року», — сказав Арсеній Яценюк.

Він висловив переконання, що у разі, «якщо влада піде за тим саме сценарієм, за яким вона йде сьогодні щодо опозиції на парламентських виборах 2012 року», будуть введені санкції з боку Заходу.

На його думку, західна реакція може бути аналогічна тій, яка була стосовно Білорусі, і російська реакція буде неоднозначною.

«У них всі гроші в доларах і в євро, у них мало грошей в російських рублях. Але навіть ті гроші, які у них в російських рублях, навряд чи після останніх заяв МЗС Росії можна буде дістати в місті Москва», — зазначив політик.

Щодо акції на підтримку Юлії Тимошенко, Арсеній Яценюк запевнив, що «Фронт змiн» та він особисто підтримують її.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com