Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Візит високих іранських гостей до МАУП

Днями на базі Міжрегіональної Академії управління персоналом відбулася зустріч студентів Ісламської Республіки Іран, якінавчаються в Україні, з Головою Національного Телебачення та Радіо Ірану паном Сайєдом Узатоллою Заргамі, Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні паном Акбаром Гасемі-Аліабаді, а також науковим представником Ісламської Республіки Іран в Білорусіі Україні доктором Алі Бакуі.

Високоповажних гостей зустрічали в.о. ректора, перший проректор МАУП Володимир Яровой, секретар Наглядової ради МАУП Василь Короткін та проректор з міжнародних зв’язків-генеральний директор Міжнародного відкритого університету  МАУП Ігор Піляєв.

Зі своєю багатотисячолітньою історією, видатними успіхами у побудові сильної, духовної держави, досягненні сталого розвитку Іран по праву є одним з визнаних лідерів мусульманського світу. Протягом двадцяти років Україна та Ісламська Республіка Іран плідно співпрацюють не лише в економічній, політичній, соціально-культурній сферах, а й в освітній галузі. Зокрема, Міжрегіональна Академія управління персоналом, як найбільший недержавний економічний і управлінський ВНЗ України, має довготривалі та плідні зв’язки з Ісламською Республікою Іран.

У вітальному слові проректор з міжнародних зв’язків Ігор Піляєв зазначив: «Починаючи з першого набору іранських студентів у 2001 році, тобто за десять навчальних років, у Міжнародному підготовчому інституті і потім бакалавраті та магістратурі навчалися 1262 студентів з Ісламської Республіки Іран. Сьогодні ж 17 іранських студентів навчаються на бакалавраті за такими спеціальностями, як філологія, політологія, соціологія, міжнародні відносини, міжнародне комерційне право тощо». Академія планує і надалі розвивати  двосторонні стосунки з Іраном, адже цей напрямок є пріоритетним в розвитку міжнародних відносин МАУП.

В особі високоповажних гостей Ігор Піляєв побажав миру, щастя і процвітання Ісламській Республіці Іран і всьому іранському народові.

Як відомо, нещодавно дипломи МАУП було офіційно визнано в Ірані. Підкреслюючи важливість цього кроку, перший проректор МАУП Володимир Яровой в ході зустрічі зазначив: «Визнання дипломів МАУП в Ірані не лише зміцнить співпрацю між іранськими студентами та нашим навчальним закладом, але й надасть можливість проводити більш масштабні наукові заходи, конференції з вашими вченими і викладачами. Думаю, наша співпраця тепер має бути більш плідна і дружня, тому ми раді, що іранські студенти з навчальних закладів усього Києва зібралися саме в Академії з нагоди початку нового навчального року».

Зустрівшись на початку нового навчального року зі своїми юними спів­вітчизниками, які здобувають освіту в Україні, представники дипломатичного корпусу Ірану виступили перед студентською громадою зі зверненням і побажаннями успіхів у навчанні. Гості підкреслили важливість освіти і необхідність дипломованих фахівців для розвитку  Ірану. В ході засідання студенти мали нагоду отримати відповіді на запитання, що їх хвилюють, послухати національну музику та переглянути відеоматеріали, присвячені Ірану.

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com