Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Інтернет маркетинг - новий етап розвитку комерції

У наш час складно уявити собі фірму, яка б не прагнула підвищити впізнаваність свого бренду або розширити сферу впливу, використовуючи можливості Всесвітньої павутини. Повсюдна інтеграція та зростаюча популярність інтернету привели до виникнення електронної комерції, її невід'ємною частиною є маркетинг. Поняття інтернет маркетинг виникло в 90-ті роки 20гостоліття. Воно передбачає використання всіх можливостей віртуального простору для виконання комплексного завдання по створенню, просуванню і реалізації товарів і послуг. Грамотне використання Інтернету в маркетингу відкриває перед рекламодавцями нові горизонти для розвитку та просування свого бізнесу.

Найбільш часто вживані інтернет технології в маркетингу: просування сайту комерційного підприємства, повноцінні рекламні кампанії та PR-акції в мережі, контекстна реклама, створення інформаційних ресурсів і т.д. Важливо відзначити, що маркетинг в мережі інтернет має деякі спільні риси з окремими бізнес-моделями, наприклад з системою В2В («бізнес для бізнесу»), де використовується схожий арсенал інструментів просування. Значними елементами інфраструктури віртуального маркетингу є забезпечення двосторонньої комунікації, організація аналізу ринку та внутрішньої цінової політики, питання безпеки т.д.

Перевага, яку надає Інтернет як інструмент маркетингу, - це доступність інформації про товари і послуги. Також важливі характеристики, якими володіє такий маркетинг, - постійно зростаюча популярність Всесвітньої павутини, безперервна розробка нових форм подачі комерційної інформації. Незважаючи на безумовну ефективність подібних заходів, щорічні витрати, наприклад, на маркетинг інтернет сайту в нашій країні рідко перевищують 5% від загального рекламного бюджету фірми. Виною тому - відсутність досвіду, тому слід звертатись до професыоналів, які мають досвід інтернет маркетингу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com