Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАУП допоможе у виборі професії

У часи бурхливого розвитку інформаційних технологій, отримати відомості щодо професій та вузів не складно, головне – вміти шукати. Однак, за такої багатоманітності професій, великої кількості навчальних закладів і напрямків роботи, конкуренції на ринку праці і непростих економічних умов у нашій державі, — зробити вірний вибір фаху стає все складніше.

Зрозуміти себе і правильно обрати шлях, у відповідності до здібностей, особливостей характеру та захоплень – чи не найголовніший життєвий крок, від якого залежить не лише успішність у  майбутньому, але й відчуття гармонії і згоди з собою.

Днями в Міжрегіональній Академії управління персоналом проводилися дні профорієнтаційного  тестування.

Проведена акція профорієнтаційного тестування, відбулася завдяки міжнародній співпраці Центру психодіагностики і консультування при МАУП та Центру розвитку і тестування «Гуманітарні технології» при Московському державному Університету  ім. М.В.Ломоносова. При тестуванні використовувався комп’ютерний діагностичний комплекс «Профоріентатор», дистанційна версія, розроблений тестологами МДУ під науковим керівництвом А.Г.Шмельова.

Протягом цієї акції тестування пройшли близько 325 учнів 8-11 класів  шкіл м. Києва та Київської області.

В ході консультування за результатам тестів психологи Центру психодіагностики і консультування: Тетяна Ленг, Тігран Григорян, Поліна Авдієвська, Віталій Шаповалов, Володимир Сірко, Наталія Дашковська, Ярина Каплунєнко допомагали кожному з учасників окреслити професійний напрямок у майбутньому навчанні, визначати особистісні риси та якості, зорієнтуватися у розмаїтті професій, виявити найбільш придатні професійні сфери, де кожен з них зможе досягти найбільших результатів і максимально реалізувати свої здібності. Також надавалась психологічна консультативна допомога Миколою Нестеренком.

Успішно проведена акція допомогла ознайомити громадськість з інноваційним діагностичним комплексом «Профорієнтатор”, що сподіваємося, у подальшому стане поштовхом до більш активного застосування цього комплексу тестування при виборі фаху. До речі, запропонований діагностичний комплекс зацікавив не лише дітей та молодь, але й старше покоління, батьків майбутніх абітурієнтів, які теж із цікавістю проходили тестування.

В рамках акції, за сприянням  Центру координації роботи з закладами освіти Управління маркетингу та реклами, зокрема Наталії Ревуцької  і  Валентини Левченко та підготовчого відділення, зокрема Ірини Зубенко, для школярів, які брали участь в акції, були проведені цікаві екскурсії Академією. Під час огляду мальовничого студентського містечка, яким є МАУП, учні познайомилися з інститутами Академії та прослухали цікаві лекції щодо історії навчального закладу та спеціальностей, яким тут навчають.

Важливо, що відвідування інститутів було сплановане відповідно до напрямків навчання школярів.

Так, гуманітарії відвідали Інститут соціальних наук та самоврядування, де послухали презентацію інституту від доцента кафедри соціології Володимира Вирового.

Майбутніх дипломатів та перекладачів гостинно при­ймала у своєму під­розділі директор Інституту міжнародних відносин та лінг­вістики Надія Чернуха. Учні відвідали  Музей арабської культури, що працює в інституті, який представила заступник директора з міжнародних зв’язків – Нахля Юсеф.

Учні, які більш цікавляться точними науками, стали гостями Інституту міжнародної економіки та інформаційних технологій, де їх приймали заступник директора Максим Бех, а також завідувач лабораторії фізики Олексій Стєклов і завідувач кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Борис Ткач.

Під час проведення акції групи дітей постійно супроводжувались організаторами, які всіляко їх підтримували і надавали всю необхідну інформацію.

Організаційну допомогу при перевезенні та громадських зв’язках надали  Благодійний фонд «Гуманітарного співробітництва», президент фонду Євгеній Ленг, а також Громадський Центр «Перспектива-Виноградар” на чолі з головою Центру Дмитром Рощенком.

Доставку дітей зі шкіл міста до Академії здійснив департамент автотранспорту МАУП за сприяння директора Сергія Мельниченка.

За технічну підтримку організатори акції вдячні адміністраторам інформаційних систем МАКК Олександру Понамаренку та Василю Гапчику, а також Анні Шикіті, спеціалісту з питань інформаційних технологій та документаційного забезпечення, за допомогу в проведенні Акції профорієнтаційного тестування.

Бажаємо всім професійних успіхів!

З питань профорієнтаційного тестування звертатися за адресою:

03039, м. Київ, вул. Фрометівська, 2, (ст. метро: Деміївська) корпус 23, кабінет 36 з 10.00 до 18.00. Тел: +38 050 358 00 77 Сайт: http://maup-center.com.ua

E-mail: info@maup-center.com.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com