Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Викладачі іноземних мов Києва в МАУП

Днями у МАУП відбулося засідання Міського методичного об’єднання викладачів іноземних мов. Традиційно цей захід проводиться в одному з навчальних закладів, і цього разу учасників приймав Економіко-правовий технікум при МАУП.

В ході візиту гості пройшли екскурсією Академією, познайомилися з Міжнародним бібліотечно-інформаційним комплексом імені Ярослава Мудрого. Директор бібліотеки Любов Бродська  познайомила гостей з читальними залами, електронними каталогами бібліотеки та комп’ютерним залом. У залі гуманітарної літератури гості із зацікавленням переглянули експозиції, присвячені вивченню іноземних мов. Тут були представлені підручники, посібники, практикуми з англійської, німецької та іспанської мов, а також методичні матеріали, підготовлені кафедрою іноземних мов та кафедрою теорії і практики перекладу МАУП.

На початку засідання перед вчителями — учасниками семінару виступив директор Економіко-правового технікуму при МАУП Анатолій Гомон: «Здавна найбільш шанованими людьми були священик і вчитель, люди, як лікують душу і духовно збагачують”. Звертаючись до вчителів у переддень їхнього професійного свята, Анатолій Анатолійович з гіркотою відзначив, що сьогодні, коли праця вчителя вкрай знецінена і покоління викладачів старішає, адже не так багато випускників вузів прагнуть викладати. Хочеться сподіватися, що і держава і суспільство прийдуть до того, аби повернулося молоде покоління вчителів, у яких вирують ідеї, молода енергія і розуміння сучасного життя, які могли б нарівні спілкуватися з сучасними дітьми” – зазначив директор ЕПТ.

Вітаючи шановне зібрання з Днем вчителя, Анатолій Гомон побажав їм міцного здоров’я і плідної праці: Зичу вам, поки б’ється серце – приходити до дітей, нести світло знань, щоб нові й нові випускники згадували: в мене був Вчитель і він мене навчив”.

Уважно і з цікавістю слухали учасники семінару виступ голови Міського методичного об’єднання викладачів іноземних мов Людмили Станіславівни Соколової. У своєму виступі вона представила методичні вказівки щодо викладання в технікумах, коледжах, зокрема щодо оцінювання за 12-бальною системою, щодо накопичення лексичних одиниць, роботи студентів над текстом, участі студентів в олімпіаді і уваги викладачів до своїх студентів тощо. Звертаючись до експозиції, представленої у залі гуманітарної літератури, педагог підкреслила якість підручників з ділової англійської мови, бізнес курсів, виданих видавництвом ВД «Персонал». Крім того, Людмила Станіславівна висловила ідею щодо підготовки і проведення експозиції методичних розробок викладачів іноземних мов, аби показати, як працюють викладачі. Голова об’єднання підкреслила важливість участі викладачів у семінарах, де вони можуть дізнатися багато нового, поділитися досвідом, що сприятиме більш ефективній роботі. Наприкінці свого виступу Людмила Соколова подякувала Академії за теплий гостинний при­йом.

На завершення засідання перед громадою педагогів виступила голова предметної комісії викладачів іноземних мов, викладач англійської мови Економіко-правового технікуму при МАУП  Марина Закревська з доповіддю про положення про організацію навчального процесу за модульно-рейтинговою системою підготовки фахівців у МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com