Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СТОЛИЦЮ СКОЛИХНУЛИ ПРОТЕСТИ

У Києв під Кабміном відбулося серйозне протистояння мітингуючих чорнобильців, афганців і під­приємців з організації «Вперед», членів «Свободи» з міліцією.

Люди вийшли до Кабміну не лише, щоб добитися виплат чорнобильських пенсій у повному обсязі, але й через солідарність з діями донецьких протестувальників, наметове містечко яких було розтоптане напередодні.

Щодо акції в Києві, то у міліції стверджують, що дії працівників правоохоронних органів із «запобігання установці наметів навпроти Будинку уряду у Києві учасниками акції протесту проти відміни пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС були правомірними».

Учасники заходу мали дозвіл на проведення мітингу, але не мали дозволу на встановлення наметів. Щоб присікти «порушення порядку», працівники міліції були змушені вдатися до дій із «запобігання установці наметів. При цьому окремі громадяни чинили їм активний опір», проте спроба затримати кого-небудь з правопорушників не вдалася через те, що за них заступилися народні депутати Михайло Волинець, Андрій Павловський і Юрій Одарченко, які, як відомо, за чинним законодавством мають статус недоторканості.

У міліції також зазначили, що в акції протесту в Києві взяли участь близько 2 тисяч чоловік. Міліція автобусами блокувала доступ мітингувальників до Кабміну і ледве стримувала натовп розлючених людей. Протестувальники окупували схили навпроти Кабміну і скандували антиурядові лозунги. На руках у демонстрантів були чорні пов’язки на знак жалоби за  померлим під час розгону наметового містечка в Донецьку шахтарем-інвалідом Г.Конопльовим.

Навколо Кабміну уже звели огорожу. Кажуть, що завалити її буде неможливо...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com